• 6 Głosów - 3.83 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[650l - Malawi] malawka

(01.11.2010, 16:24)Maverick0069 napisał(a):  A ja Wam powiem tak bo nie jednokrotnie ktoś aż kosmetycznie wypowiadał się na temat dbałości o zwierzęta, twierdząc że ta ryba nie może pływać z tą, ta roślina z tą, mają być takie parametry wody a nie inne etc. przykładów jest cała masa w świecie rybek i akwariów nie zmienia to sytuacji ryb które pływają sobie w zbiornikach o pojemności 100l w liczbie 100 bądź np. 150 sztuk. Połowa zdechnie, połowa się sprzeda ale akwaryści tego nie widzą tylko dość zabawnie sugerują początkującym pasjonatom żeby nie trzymali ryb w zbyt małych zbiornikach bo jest im nie wygodnie sądzę że lepiej im jest niż w zoologicznych akwariach, mało tego dodam że kurki które spożywacie co niedziele na obiad nie mają all inclusive w swoich kurnikach i nikt się tym nie przejmuje... chyba że ja się mylę twierdząc że kura to też zwierzę...

Bardzo dużo napisałeś,czytałem to trzy razy i nie rozumiem o co Ci chodzi. Napisz to bardziej przejrzyście abym mógł zrozumieć Twój cenny przekaz.

(01.11.2010, 16:24)Maverick0069 napisał(a):  A ja Wam powiem tak bo nie jednokrotnie ktoś aż kosmetycznie wypowiadał się na temat dbałości o zwierzęta, twierdząc że ta ryba nie może pływać z tą, ta roślina z tą, mają być takie parametry wody a nie inne etc. przykładów jest cała masa w świecie rybek i akwariów nie zmienia to sytuacji ryb które pływają sobie w zbiornikach o pojemności 100l w liczbie 100 bądź np. 150 sztuk. Połowa zdechnie, połowa się sprzeda ale akwaryści tego nie widzą tylko dość zabawnie sugerują początkującym pasjonatom żeby nie trzymali ryb w zbyt małych zbiornikach bo jest im nie wygodnie sądzę że lepiej im jest niż w zoologicznych akwariach

Bo ryby są młode na sprzedaż... u nas zostają na resztę życia [nie zawsze] . Agresja nie będzie taka malutka u dorosłych jak u tych sugerowanych przez Ciebie na sprzedaż.

P.S. - o te Twoje nieszczęsne kurki też są wojny...

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

Nie wiem jak jest w Polsce (przynajmniej w miejscowości którą opisujesz (100l i 150 ryb) ). Wiem, że tu - ryby są cenione (od 6 - 120 funtów sztuka) i trzymane w biotopowych warunkach i odpowiedniej liczbie (czasem jest lekkie przerybienie w mbunie). Także w sklepach w Gdyni czy Gdańsku - jakoś to wyglądało z tego co pamiętam.
Pozdrawiam.
Ps.
Kurki kupuję tylko "free range".

Post ten wyraża opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Jeśli się z nimi nie zgadzasz - ustaw się w kolejce:)

fajne szkiełko
pardzo mi się podoba pozazdrościć

*25l-towarzyskie
*112l-malawi

Akwarium całkiem fajne, aczkolwiek jestem zwolennikiem roślinnych.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

(07.01.2011, 15:32)pimpek98 napisał(a):  fajne szkiełko
pardzo mi się podoba pozazdrościć

(07.01.2011, 16:08)Malutki napisał(a):  Akwarium całkiem fajne, aczkolwiek jestem zwolennikiem roślinnych.

Dzięki panowie...w nowym roku zaszły w nim już pierwsze zmiany.
Nie pływa tam już Livingstonii ani Venustus. Według mnie przerosły zbiornik. To znaczy pływając, rozpędzały się i musiały "hamować" - widać 240cm to za mało. Poczekam aż skończy się zima i postaram się pozbyć całej mbuny zastępując je Protomelas steveni ( Taiwan Reef) lub podobne stadko...Wink

Post ten wyraża opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Jeśli się z nimi nie zgadzasz - ustaw się w kolejce:)

jak ci się uda to koniecznie wstaw zdjęcia

*25l-towarzyskie
*112l-malawi

już dawno nie było żadnych fotek może byś ciś wrzucił mikem?

*25l-towarzyskie
*112l-malawi

Może jakaś aktualizacja?

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

(01.11.2010, 20:17)mikem napisał(a):  Nie wiem jak jest w Polsce (przynajmniej w miejscowości którą opisujesz (100l i 150 ryb) ). Wiem, że tu - ryby są cenione (od 6 - 120 funtów sztuka) i trzymane w biotopowych warunkach i odpowiedniej liczbie (czasem jest lekkie przerybienie w mbunie). Także w sklepach w Gdyni czy Gdańsku - jakoś to wyglądało z tego co pamiętam.
Pozdrawiam.
Ps.
Kurki kupuję tylko "free range".

Które pyszczaki kosztują tyle funtów ?

Skocz do: