26.01.2015, 15:28
(26.01.2015, 13:47)kurka napisał(a): Mógłbyś spróbowac z okoniami.
W przypadku okoni do baniaka wpuszcza sie młode osobniki, kiedy osiągną spore rozmiary należy je wypuścić.
Z młodymi okoniami na początku mogłby by pływać mieczyki, są one dobrymy 'nauczycielami' dla okonków i pomagają im sie oswoić z zyciem w akwa. Z czasem mieczyki staną sie dla nich pokarmem.
ostatnio postanowiłem, że nie będę krytykował postów innych, ale kurka ten muszę, generalnie piszesz rzeczy, które niewiele wnoszą do poszczególnych tematów, takie banały i ogólniki, tamte przynajmniej nie zaszkodzą, ale ten to już co innego, w jaki sposób chcesz hodować ryby tropikalne z rybami zimnolubnymi ? Nie ma szans, któreś na pewno będą chorować.
A już tak bardziej w temacie, nasze ryby nie są zbyt atrakcyjne w domowych akwariach, ja miałem okazje hodować cierniki i o ile te ryby można było w zbiorniku pooglądać, to inne (z doświadczeń kolegi) typu karaś, lin, płoć, ukleja , te hodował, w akwarium są praktycznie niewidoczne, jeżeli ktoś się znajdował w okolicy zbiornika to przebywały cały czas w ukryciu, były problemy z karmieniem, nie chciały przyjmować pokarmy, często chorowały.
Ja osobiście poza ciernikiem (i w tym przypadku trzeba uzbroić się w cierpliwość) nie polecam.