• 16 Głosów - 3.38 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaka obsada do Twojego akwarium?

Yacek, a co myślisz o tej obsadzie? I czy mógłbyś ją w razie czego skorygować?

6x Brzanka Denisona
7-9x Neonek Inessa
3x Szczupieńczyk pręgowany
2x Pielęgniczka żółta (parka)
2x Otosek Zebra
i może jeszcze
Z Glonojadków, to pewnie jakiś Zbrojownik np. tygrysi - szt.2.

albo taki zestaw:

Tak sobie myślę.... a może....? :

10x Neonek Inessa
8x Krewetka Red Cherry
2x Pielęgniczka Ramireza (czy można więcej?)
3x Kirysek Panda lub Lamparci
3x Otosek Zebra

Co ty na to?
Co byś z tego zmniejszył ilościowo, a co byś zlikwidował? Ewentualnie: co, czym byś zastąpił?

Drugi zestaw ma ręce i nogi, pierwszy, z tymi brzankami, do 50 litrów na pewno się nie nada. Neonków możesz dać więcej, otosków dorzucić ze dwa; szczupieńczyki, ale karłowate jeszcze by dały radę wejść.

Czyli po korekcie, byłoby tak:

15x Neonek Inessa
8x Krewetka Red Cherry
2x Pielęgniczka Ramireza
3x Kirysek Panda lub Lamparci
5x Otosek Zebra
3x Szczupieńczyki (karłowate)

I do tej obsady będę musiała jeszcze dobrać roślinki.
Jeśli chodzi o filtr, to rozważam zakup filtru zewnętrznego np. takiego: http://www.zoologiczny.sklep.pl/Eheim_Ec..._21___8769 ,lub na start jakiś filtr kaskadowy (rozważam). Co o tym sądzisz?

(26.03.2014, 00:25)Krynia2309 napisał(a):  Czyli po korekcie, byłoby tak:
Do 50 absolutnie. Ramierezy odpadają, kiryski są stadne a 3 sztuki to nie stado.

To co proponujesz?

Ja trzymałem ponad 10lat 5szt w 45litrach od 2cm i świetnie sobie dawały rade potem urosły i chyba na nie przyszedł czas...nie wiem potem sprzedałem wszystko. Starczą 3 szt ewentualnie jak 5 będzie to zmniejsz ilość innych rybek, Przerybienie zbiornika to nic miłego dla oczu.

Przesiadka... [Progress <Complete>] Szukam Akwarystów z Dolnośląskiego. Kontakt prv http://www.akwaswiat.net/-180l-typowy-kl...38954.html

Witam wszystkich serdecznie to mój pierwszy post na forum.
Planuje w nowym domu uruchomić akwarium. Chciałbym aby był to biotop malawi, czy bardziej doświadczeni koledzy mogą mi pomóc z ewentualną obsadą.
Zbiornik 1050l wymiary 250/70/60. Myślałem o 70-80 pyszczakach mbuna, podobają mi się soulosi, yellow, red red. Co wy na to, czy jeszcze jakieś inne gatunki można do nich dodać? Z góry mówię, że nie interesuje mnie mieszanie biotopów.

Pozdrawiam,
Question 

Czy moge mieć w akwarium 30 litrowym 1 lub 2 krewetki tiger , red cherry bądź red crystal , Giętkozęba czarnobrzuchego ok. 6 Neonków Inessa Kiryski malutkie lub Otoski po 2 lub po jednym czy nie będzie krwawych bitew ?? Pomóżcie Smile
[/font]

W 30 l tylko i wyłącznie krewetki do tego bojownik, na reszte ryb za mało

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Siemka ja mam taką obsadę w akwa 60l 5 x Platka, 6 x Molinezje ( w tym 4 żółte ,1 czarna,1 księżycowa) 3 x samica gupika 3x kirysek pstry, 3 x kirysek spiżowy może być ?

Skocz do: