• 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Karmienie bojowników

W akwarium z bojownikiem byly 3 sztuki narybku gupikow okolo tygodniowe jak go wpuscilem czyli teraz juz 2 tyg mialy..
Dzisiaj wrzucilem mu zamotane ledwo urodzone 2sztuki narybku gupika, natychmiast wystartowal zeby je zjesc WinkObudzil w sobie charakter mordercy Wink Jedna sztuka z 2 tygodniowych juz tez zostala zjedzona Smile
Bojownik atakuje nie zwykle kalecznie i powolnie, ale jest tak uparty ze po jakims czasie udaje mu sie zlapac ofiare Smile
Dziekuje wszystkim za pomoc, czym polecicie go karmic oprocz narybkiem ? Bo platkow wgl nie chce ruszac, ani tabletek .

Ps. Wlasnie gania pozostale dwie sztuki narybku ;D

Z doświadczenia wiem...........Zrób mu tak 4dni głodówki spróbuj dać płatki. Jak nie zje znowu głodówka. I w sumie tak do skutku. U mnie ani samiec ani samice nie chciały nawet myśleć o jedzeniu suchego pokarmu. ,Głodówki poskutkowały i teraz co bym nie rzucił zjedzą wszystko. Ponadto ja daje mrozonki, i żywy wodzien. Z wyjątkiem ochotki bo po niej moje bojki to spuchły jak nie wiem co i znowu musiały przeżyć głodówkę

Przez 5 dni bojek nic nie jadl , platkow tez nie chcial tknac, dopiero wczoraj udalo mu sie narybek zlapac. No ale wiadomo nie bede mu caly czas narybku podrzucac, wole odhowac i jakiemus koledze podrzucic Wink
Albo zacznie jesc platkowe i od czasu do czasu urozmaice mu diete, albo poprostu padnie Wink

bojowniki to ryby mięsożerne wiec dawaj mu MIĘSO!!! a czasami dodatkowo jakieś płatki dla urozmaicenia diety

a powiedz mi z czego płatki sa zrobione ? Z wysuszonych zmielonych i sprasowanych resztek ryb krewetek itd... Wiec to tez pokarmy miesne..

(23.09.2012, 10:05)tosic napisał(a):  bojowniki to ryby mięsożerne wiec dawaj mu MIĘSO!!! a czasami dodatkowo jakieś płatki dla urozmaicenia diety

Ja bojki karmie cały czas płatkami 2 razy w tym wrzucam im ochotke, karmienie cały czas mięsem też nie jest dobre...

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Bojownik je mięso! A płatki są dodatkiem.
Nie do końca obgryzioną kurzą kość (po obiedzie ((jak dla psa))parzę wrzątkiem i wrzucam do akwarium na dwa dni. Po tym czasie po mięsie nie ma śladu.
Po takim zabiegu nie karmię ryby przez tydzień, rzadko kiedy dostaje płatki.
kiedy podaję szczyptę mięsa - nie ruszy! a mięso zalega.
Kość ma dać o sobie znać a ryba wprost uwalnia swoje instynkty.

potwierdzone by Tokakoka.

(31.01.2013, 21:15)tokakoka napisał(a):  kiedy podaję szczyptę mięsa - nie ruszy! a mięso zalega.
Kość ma dać o sobie znać a ryba wprost uwalnia swoje instynkty.

potwierdzone by Tokakoka.
Chcesz powiedzieć że w naturze bojowniki polują na kury i obgryzają kości? Big Grin

Ja za czasów, kiedy miałem bojownika podawałem mu płatki i żywe muszki owocówki.

Pomoć w naturze bojowniki już nie występują a to, że jedzą padlinę to i owszem jedzą w końcu mają ząbki.

jakie ząbki? Big Grin
moje jedzą tak http://www.youtube.com/watch?v=OyNTQuh3dYg Smile

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Skocz do: