• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Pytanie] Atlas roślin?

Moje zdanie jest takie, że forumowy atlas ryb, czy roślin jest zbędny, po wklepaniu w google jest milion stron na temat każdej rośliny i każdej rybki, więc dla mnie to zbędne Wink

wg mnie bardzo by się przydał taki atlas z fotkami... z możliwością wyszukiwania np pod dany biotyp( w sensie występowania geograficznego rośliny), temp wody, trudność hodowli , proponowanego obsadzenia rośliny( I ,II planowe ),nawożenia , teraz to wygląda tak że czasem siedzę z kartką i odnotowuje co mi potrzeba z dziesiątkami otwartych okienek przeglądarki... Jeśli chodzi o kwestie komu by się chciało to mnie się chce . Wieczorami w wolnych chwilach mogę trochę popracować nad atlasem, ( zasatanawia mnie kwestia zdjęć roślin w atlasie, tylu gatunków w szkiełku nie mam więc musiałbym brać cudze zdjęcia i jak to się ma do praw autorskich...?) Atlas gotowy opublikowany na stronie i ktoś zapyta dlaczego widzi tam swoją fotkę akwarium ?

----------------------------------------------------------------------
250 l do uczesania-zalane dojrzewa

(17.09.2012, 12:38)Greg_C napisał(a):  (zastanawia mnie kwestia zdjęć roślin w atlasie, tylu gatunków w szkiełku nie mam więc musiałbym brać cudze zdjęcia i jak to się ma do praw autorskich...?) Atlas gotowy opublikowany na stronie i ktoś zapyta dlaczego widzi tam swoją fotkę akwarium ?

Ale inni użytkownicy tego forum pewnie mają te gatunki w swoich akwariach, na pewno nie sprawi im problemu wrzucenie takich zdjęć, a i o prawa autorskie nie trzeba będzie się martwić. Co do samego pomysłu to nie wiem, byłem za atlasem ryb, wyszło jak wyszło, parę fajnych, długich i co ważne swoich opisów i koniec, nikomu już się nie chce. Można by było zrobić głosowanie co do tego atlasu roślin. Na razie niech użytkownicy wypowiadają się tutaj, za i przeciw.

Pozdrawiam
Rafał

a mnie chodzi po głowie taki atlas bo chyba rośliny mnie kręcą bardziej niż zwierzęta w akwarium, jak będzie gotowy, to na pewno nie jeden raz ktoś skorzysta czy pod biotyp czy dowiedzieć się więcej o hodowli i akurat nie umiem znaleźć w necie właśnie takiego zestawienia, kwestia fotek w sumie była by rozwiązana, chętnie poczekam na opinie odnośnie przydatności takiego atlasu, hm mam wrażenie że mało kto tu zagląda ...

----------------------------------------------------------------------
250 l do uczesania-zalane dojrzewa

In response to the person asking about junk car cash buyers, car selling garages near me, sell car for free, sell old car value, sell my car parts junkyard, junkyard near me to sell my car, junk cars for cash in my area, suv used cars for sale by owner, hyundai genesis used for sale, 1.1 cars for sale, used toyota hilux 4x4 for sale, I highly suggest this excellent selling car info as well as best website for car selling, sell my car peddle, genesis gv80 for sale used, sell commercial vehicle online, take my junk car, honda accord 2005 for sale, best website to sell car privately, old hondas for sale, toyota corolla 2015 for sale, junk my car pick up, get the most for my junk car, sell car for cash fast, pick up junk car for cash, nearest junk car buyer, toyota mk3 for sale, look at this top selling car details as well as 2015 cars for sale near me, car sale on line, old cars for sale near me, mitsubishi pajero for sale near me, used toyota hilux 4x4 for sale, smd online car sales, gumtree value my car, junk car cash buyers, get cash for your car today, people selling cars online, second hand toyota hilux for sale, list my car, h1 hummer for sale near me, honda sell my car, fiat 500 convertible used for sale, try this new selling car info for used hyundais for sale near me, buy your used car for cash, toyota hilux for sale private, free sites to sell my car, sell car instant cash offer, porsche macan diesel for sale, best site to buy cars, get a quote for my car to sell, sell car instant quote, used car sale sites, toyota car sell, . See More Awesome Yak Merino Wool Blog dbfb287

Why don't you Google it! before you post

Skocz do: