• 2 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[18l] Bojownik Strzępiasty i Helenka

Mój korzeń jak preparowałem, to gotowałem go trzy razy po kilka godzin ( drugi raz w nasyconym roztworze soli) i tyle, co on był w akwarium, to nic się na nim nie tworzyło, więc jeśli masz czas, to można spróbować jeszcze raz Wink

Co do kamieni, ja trochę połaziłem po działeczce swojej i znalazłem i widziałaś jak wyszło Wink

(27.04.2012, 20:05)Tyberiusz napisał(a):  Mój korzeń jak preparowałem, to gotowałem go trzy razy po kilka godzin ( drugi raz w nasyconym roztworze soli) i tyle, co on był w akwarium, to nic się na nim nie tworzyło, więc jeśli masz czas, to można spróbować jeszcze raz Wink

Co do kamieni, ja trochę połaziłem po działeczce swojej i znalazłem i widziałaś jak wyszło Wink

Stwierdzam,że nie ty płacisz za gaz?

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

(27.04.2012, 21:39)Saletra napisał(a):  
(27.04.2012, 20:05)Tyberiusz napisał(a):  Mój korzeń jak preparowałem, to gotowałem go trzy razy po kilka godzin ( drugi raz w nasyconym roztworze soli) i tyle, co on był w akwarium, to nic się na nim nie tworzyło, więc jeśli masz czas, to można spróbować jeszcze raz Wink

Stwierdzam,że nie ty płacisz za gaz?

To stwierdzasz, czy pytasz?

Płacę, lecz jak pisałem w październiku ubiegłego roku:

(15.10.2011, 19:25)Tyberiusz napisał(a):  Pierwszy korzeń gotowałem w kuchni, ale drugi już w kotle nad ogniskiem Smile

aszu, co trzymasz w tym małym szkiełku co stoi po środku.??

dziękuję za komenty i rady, Tyberku Smile co do Twojego gotowania drewna to zapomniałeś, że masz otoski a przy nich nic takiego jak galareta nigdy nie wystąpi Wink
Seletra u mnie też gaz drooogi Smile
KORNEL w tym małym był raczek CPO, ale teraz został przeniesiony do 30l krewetkarium...

a tak w ogóle to kostka 18l została zlikwidowana, nie zapanowałam nad wypławkami Sad zamiast niej stoi 25l z Bojkiem, niedługo fotki

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Hehehe co chwila zmieniasz akwaria mało ci.?? Tongue

(30.04.2012, 09:25)KORNEL napisał(a):  Hehehe co chwila zmieniasz akwaria mało ci.?? Tongue
zawsze mi wszystkiego mało Big Grin a tak na poważnie to 18l kostka- przegrana walka z wypławkami Sad a skoro przegrałam i miałam 25l to postanowiłam odpalić Bojkowi większy domek...
jeśli chodzi natomiast o to malutkie z raczkiem to właśnie było już za małe dla niego, mimo że miał 3cm :] i oby był grzeczny dla krewetek :>

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

To co w tym małym szkiełku planujesz..?????

(30.04.2012, 09:35)KORNEL napisał(a):  To co w tym małym szkiełku planujesz..?????
nic, 18l i to ok 7-8l stoją umyte już, spakowane Smile może odpalę 18l jeśli krewetki zaczną szaleć z rozmnażaniem, póki co nie ma takiej potrzeby bo jest ich ok 15
to 25 jest dla Bojka chociaż urządzone pod raczka cpo więc też poplątanie... ale przyznam, że bojek lubi się chować w ceramice :x Big Grin
pozdrawiam

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

(30.04.2012, 08:08)asz32 napisał(a):  dziękuję za komenty i rady, Tyberku Smile co do Twojego gotowania drewna to zapomniałeś, że masz otoski a przy nich nic takiego jak galareta nigdy nie wystąpi Wink

A nie ma za co Wink

A no fakt, chociaż powiem Tobie, że podwoję ich liczbę, bo jakaś zielona maź mi się pojawia na żwirku, a one to jedzą jak głupie, grube są jakby kotne wszystkie były Smile

Skocz do: