[18l] Bojownik Strzępiasty i Helenka -
asz32 - 22.01.2012

[attachment=17753] [attachment=17754]
KOSTKA Aquatic Nature Aquarium Cocoon 2 25x25x30cm
WYPOSAŻENIE:
Oświetlenie- DECOLIGHT 9W- AquaEl
Filtracja- Filtr kaskadowy Aquatic Nature Flow 60, 60L/h
Ogrzewanie- Temperatura: 26 st., Grzałka 25 W z termostatem
Podłoże- ciemny żwirek o niskiej granulacji
OBSADA:
Fauna
1x Bojownik Strzępiasty
1x Anentome Helena
Flora
Rogatek Sztywny
Mech Jawajski
jakaś inna roślinka...
Inne
1x Korzeń
liść ketapangu (część)
Akwarium powstało 8.1.2012, świeża woda+8l z dużego akwa
Dwa razy w tygodniu podmieniam ok 20% wody na odstaną i płuczę gąbkę filtra w starej wodzie.
Dyzio
[attachment=17755] [attachment=17756]
a tutaj mój komplecik
[attachment=17757]
proszę o komentarze, uwagi i rady
RE: [18l- z Bojownikiem] asz32, kostka Dyzia :) -
wisnia0384 - 22.01.2012
Fajnie ale ten filterek oby podołał.Ja już bym wolał fzn-1 kupić. Troszkę droższy ale zapas mocy duży.
A i kamyczki mi się nie podobają

Czego nie wzięłaś klejonego tylko to cuś

Pomyśl o jakiś mchach. W kostkach idealnie się spisują.
asz32 - 22.01.2012
Cześć

Nie wiem dlaczego nie wzięłam klejonego, to wydawało mi się fajniejsze, nie podoba Ci się takie gięte?
Co do kamieni to też nie jestem przekonana do nich i szukam jakiejś skałki, filtr natomiast miałam najpierw aquael fan mini plus ale nawet ustawiony na minimum robił kocioł a kaskada lepiej porusza taflą wody i póki co odpukać radzi sobie
Do mchów jakoś nie jestem przekonana, w ogólnym ledwo ledwo sobie radzą i nie wiem dlaczego
Ps. kiedy zobaczę Twój baniak? jestem ciekawa
wisnia0384 - 22.01.2012
(22.01.2012, 17:47)asz32 napisał(a): Ps. kiedy zobaczę Twój baniak? jestem ciekawa 
Jak w wejdę w posiadanie sprzętu do robienia fotografii cyfrowej. Bo ja w technice zdjęciowej stanąłem na etapie kliszy

Moja rada:
Kamulce okrąglaki aut bo są jakieś takie nijakie. Jakieś dwie skałki szpiczaste

Jedna wyższa, druga niższa. Rusz na miasto w celu obrabowania jakiegoś przydomowego skweru z gałęzi wierzby mandżurskiej.
Wstyd się przyznać ale wczoraj okradłem księdza pobliskiej parafii z kilu takowych gałązek. Ale nie mam sobie niczego do zarzucenia bo akurat wyciąłem takie gałązki, które utrudniały inwalidom wjazd po podjeździe na teren kościelnej kaplicy

Bóg na pewno mi wybaczy

No i ten mech. Pomyśl o jakimś oryginalniejszym. Może płaczący (weeping moss)
asz32 - 22.01.2012
Ty mnie zawsze rozśmieszasz (i wolałam avatar ze złym)

, jejuu pojęcia nie mam jaka to wierzba mandżurska :x Skałek szukam, szukam... pomyślę nad tym mchem chociaż jak mówię zraziłam się już...
co do Twojej kradzieży to ja bym to zaliczyła nawet do dobrych uczynków- torowanie podjazdu
RE: [18l- z Bojownikiem] kostka Dyzia :) -
gosiaqool - 22.01.2012
To taka miniaturka dużego, może spróbuj z czasem wymienić rośliny na inne, jakieś mchy to dobry pomysł, usypać górkę, dodać skałkę lub troszkę grubszy korzonek. Generalnie chodzi mi o to aby nie stały obok siebie dwa takie same akwaria. Bojowniki lubią garbniki więc może być więcej korzonków. Generalnie podoba mi się ale troszkę pusto.
asz32 - 22.01.2012
(22.01.2012, 21:14)gosiaqool napisał(a): To taka miniaturka dużego, może spróbuj z czasem wymienić rośliny na inne, jakieś mchy to dobry pomysł, usypać górkę, dodać skałkę lub troszkę grubszy korzonek. Generalnie chodzi mi o to aby nie stały obok siebie dwa takie same akwaria. Bojowniki lubią garbniki więc może być więcej korzonków. Generalnie podoba mi się ale troszkę pusto.
dziękuję, masz rację, muszę coś innego stworzyć...
asz32 - 24.01.2012
i spróbowałam... zerknijcie i oceńcie... zmieniłam podłoże i dodałam kamulce

Woda jeszcze nie jest do końca klarowna, ale myślę, że jutro będzie już przejrzyście
chyba kostka nie just już "miniaturką dużego"
[attachment=17776]
tutaj Dyzio ocenia nowe podłoże
[attachment=17777]
mam nadzieję, że "skałka" mu się podoba
[attachment=17778]
pawciotr - 24.01.2012
Przy oświetleniu 0,5W/L może byś kupiła glosię, albo sitowie?
Jak na Ciebie, stan wizualny oceniam na mocno średni

wiem, że potrafisz więcej

.
Będę zaglądał
Pozdrawiam
RE: [18l- z Bojownikiem] zmiany w kostce Dyzia :) -
asz32 - 24.01.2012
wrrr

no staram się staram i nie wychodzi heh

dziękuję mimo wszystko za opinię, co do roślinek to tak, zamierzam coś dokupić, jakiś mech, wgłębkę... pozdrawiam