• 6 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ekipa sprzątająca, ryby czyszczące akwarium

co do babki to "Babka złota wymaga specyficznego środowiska, dlatego nie należy jej trzymać w akwarium wielogatunkowym. Powinna ona przebywać w akwarium osobnym ze skalistym dnem. Woda musi być kryształowo czysta, wolna od związków azotowych. Przy wymianie wody należy dodawać regularnie sól morską" źródło superakwarium.pl

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Mi najlepiej w akwarium czyściły kosiarki bardzo zadowolony bylem z nich i znowu do nich wrócę. Niepotrzebnie oddałem

(15.02.2012, 09:31)asz32 napisał(a):  co do babki to "Babka złota wymaga specyficznego środowiska, dlatego nie należy jej trzymać w akwarium wielogatunkowym. Powinna ona przebywać w akwarium osobnym ze skalistym dnem. Woda musi być kryształowo czysta, wolna od związków azotowych. Przy wymianie wody należy dodawać regularnie sól morską" źródło superakwarium.pl

Tu nie chodzi o babki złote, tylko o Sithpodon sp Cortunix.

a fakt, przepraszam, moje niedopatrzenie
czytałam właśnie teraz o tych rybach... interesujące, ale ponoć nie takie łatwe w hodowli

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

(16.02.2012, 17:06)asz32 napisał(a):  a fakt, przepraszam, moje niedopatrzenie
czytałam właśnie teraz o tych rybach... interesujące, ale ponoć nie takie łatwe w hodowli

Hmm polemizowałbym. Stiphodony to jedne z "twardszych" ryb jakie miałem okazję hodować. Poza mięskiem które jest dla nich zabójcze to wykazują naprawdę wielką tolerancję na parametry wody, temperaturę itp

(17.02.2012, 03:02)sepher napisał(a):  
(16.02.2012, 17:06)asz32 napisał(a):  a fakt, przepraszam, moje niedopatrzenie

Hmm polemizowałbym. Stiphodony to jedne z "twardszych" ryb jakie miałem okazję hodować. Poza mięskiem które jest dla nich zabójcze to wykazują naprawdę wielką tolerancję na parametry wody, temperaturę itp
możliwe, ja czytałam, że są wymagające, kubełek to podstawa i mocny prąd wody, lubią też zwiedzać kaskady i wędrować nawet poza akwarium Big Grin natomiast jeśli chodzi o parametry wody to faktycznie jest ok pH -6.5 do 7.5, twardość 2 - 12°, szkoda, że są trudno dostępne

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Kurczę..... musiałam tu wrócić, bo u mnie nie można dostać krewetek RC Sad

Musiałabym je transportować ponad godzinę z innego miasta....

I teraz nie wiem czy warto??? Czy po prostu kupić ze 3 kiryski pigmeje...

Dzis będe w zoologu, bo muszę coś dokupić i od razu bym kupiła kiryski...

NO i nie byłam w zoologu.... Może do jutra ktoś mi coś poradzi Wink

(02.03.2012, 17:06)Kasik napisał(a):  NO i nie byłam w zoologu.... Może do jutra ktoś mi coś poradzi Wink
a na co kiryski? RC spokojnie wytrzymają godzinny transport, ważne żeby miały tlen i jakiś mech, aby miały się czego trzymać Smile

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

No to kamień z serca....

Jak do środy nie przyjdą do nas, to jedziemy po nie Smile

Dzięki ........ i za wskazówkę z mchem Wink

Skocz do: