• 1 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[112l] humorzaste :-(

Nie syp żadnych pokarmów i nie lej chemii przez jakiś czas.

napisz coś więcej o tym co się dzieje teraz w tym akwa, jak pozostałe ryby- dalej ok? nie ocierają się o nic? mają apetyt? nie pływają sporo przy powierzchni? nie mają żadnych przebarwień? Pewnie piskorek coś przyniósł, a że neony są dość słabe to padają pierwsze...

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

no i jak tam sytuacja?

W sobotę musiałem pilnie wyjechać i dopiero dzisiaj wróciłem. Okazało się, że pod moją nieobecność zdechł ostatni piskorek i kilka neonekSad ( pozostały już tylko 2). Bojowniki wyglądają na zdrowe, samiec próbuje budować gniazdo i goni samice, które chowają się między roślinami, a i otoski nie wykazują podejrzanych objawów. Po powrocie podmieniłem około 40% wody. Ryby nie było karmione i nie dodawałem żądnej chemii.

Dzisiaj odłowiłem kolejną zdechłą neonkęSad i teraz pozostała już tylko jedna. Zastanawiam się nad nową obsadą. Jak myślicie ile powinienem odczekać zanim kupię nowe ryby?
Zna ktoś ten test do wodyhttp://allegro.pl/zoolek-aquaest-9-testo...51247.html, co o nim sądzicie?(2próba)

oo mam taki sam. Co mogę o nim powiedzieć... nie wiem nie mam odniesienia do innych testów. Co ma mierzyć to mierzy Smile

(02.02.2012, 20:11)humorek napisał(a):  Dzisiaj odłowiłem kolejną zdechłą neonkęSad i teraz pozostała już tylko jedna. Zastanawiam się nad nową obsadą. Jak myślicie ile powinienem odczekać zanim kupię nowe ryby?
Zna ktoś ten test do wodyhttp://allegro.pl/zoolek-aquaest-9-testo...51247.html, co o nim sądzicie?(2próba)

musisz odczekać jakieś dwa tygodnie

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

(02.02.2012, 21:51)shorty napisał(a):  oo mam taki sam. Co mogę o nim powiedzieć... nie wiem nie mam odniesienia do innych testów. Co ma mierzyć to mierzy Smile
W takim razie będę mierzył i jaBig Grin

(02.02.2012, 22:08)asz32 napisał(a):  musisz odczekać jakieś dwa tygodnie
Właśnie zamierzałem odczekać z 2-3tygodnie zanim ponownie zarybię akwarium.

Jakoś teraz tak smutno Sad i pusto Sad

teraz tak, ale wszystko przejdzie i znów będzie ok, ładnie to wygląda- fajne zdrowe roślinki, poczekaj spokojnie a powinno wszystko wrócić do normy

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

W poniedziałek wybrałem się na zakupy do zoologicznego i kupiłem 20 neonów, 3 małe zbrojniki (około 3cm, mam nadzieję, że trefiłem parkęBig Grin) oraz dwa otoski. Dobrze przyjrzałem się rybom i wyglądały na zdrowe. Oj jaki ja byłem szczęśliwyBig GrinBig Grin cieszyłem się, że nie będzie już pusto w akwa. Wieczorem radość przerodziła się w złość i żal bo u neonów zobaczyłem pierwsze białe kropki - ospa. Zastosowałem CMF i podniosłem temperaturę do 28 stopni. Do dzisiaj zostało 10 neonów i co najgorsze zdechły bojownikiSad a nie zauważyłem u nich jakichkolwiek objawów choroby. Już nie wiem co się dzieje w moim akwarium.

Skocz do: