28.01.2012, 16:09
Nie syp żadnych pokarmów i nie lej chemii przez jakiś czas.
( pozostały już tylko 2). Bojowniki wyglądają na zdrowe, samiec próbuje budować gniazdo i goni samice, które chowają się między roślinami, a i otoski nie wykazują podejrzanych objawów. Po powrocie podmieniłem około 40% wody. Ryby nie było karmione i nie dodawałem żądnej chemii.
i teraz pozostała już tylko jedna. Zastanawiam się nad nową obsadą. Jak myślicie ile powinienem odczekać zanim kupię nowe ryby?
(02.02.2012, 20:11)humorek napisał(a): Dzisiaj odłowiłem kolejną zdechłą neonkęi teraz pozostała już tylko jedna. Zastanawiam się nad nową obsadą. Jak myślicie ile powinienem odczekać zanim kupię nowe ryby?
Zna ktoś ten test do wodyhttp://allegro.pl/zoolek-aquaest-9-testo...51247.html, co o nim sądzicie?(2próba)
(02.02.2012, 21:51)shorty napisał(a): oo mam taki sam. Co mogę o nim powiedzieć... nie wiem nie mam odniesienia do innych testów. Co ma mierzyć to mierzyW takim razie będę mierzył i ja

(02.02.2012, 22:08)asz32 napisał(a): musisz odczekać jakieś dwa tygodnieWłaśnie zamierzałem odczekać z 2-3tygodnie zanim ponownie zarybię akwarium.
i pusto 
) oraz dwa otoski. Dobrze przyjrzałem się rybom i wyglądały na zdrowe. Oj jaki ja byłem szczęśliwy
cieszyłem się, że nie będzie już pusto w akwa. Wieczorem radość przerodziła się w złość i żal bo u neonów zobaczyłem pierwsze białe kropki - ospa. Zastosowałem CMF i podniosłem temperaturę do 28 stopni. Do dzisiaj zostało 10 neonów i co najgorsze zdechły bojowniki
a nie zauważyłem u nich jakichkolwiek objawów choroby. Już nie wiem co się dzieje w moim akwarium.