• 4 Głosów - 4.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[112l] - BYŁE

no troszkę mi zakręciliście Smile pomyślę jeszcze ale mam pytanie do gunsesek "na test wydałem majątek skończyłem z tym, miałem przez nie same kłopoty" tzn że nie używasz już żadnych i wszystko z Twoim akwa jest ok? Dziękuję Wam za rady Smile

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Jak chcesz to ja mam testy z tego zoolka i mogę Ci w sumie oddać lub wymienić na jakiś drobiazg bo też przestałem używać testów (są w sumie pełne odczynniki). Mam test na:
GH-KH
NO2
NO3

[112l] Iwagumi "dla ubogich"

http://www.akwaswiat.net/-112l-iwagumi-d...31322.html

Stosuję "zdrowe" podejście do akwarystyki...

Powiem tak na początku nawoziłem solami chciałem uzyskac proporcje N-P-K 10-1-20, bo to niby takie wzorowe proporcje. Sole wyliczałem z kalkulatora do rozrabiania tej chemii . Po jakimś czasie uzyskałem je ale roślinki były w nieciekawym stanie, rosły ale zostawiały wiele do życzenia.Skończyłem z solami bo bardziej wierzyłem testom. Zrezygnowany odpuściłem sobie kupiłem PG macro green. po około 2 tyg. rośliny zaczeły rosnąc jak burza soczysta źieleń aż miło popatrzec. Pomyślałem sobie sprawdze testami te parametry co się okazało no3-między 2-3 Po4-0,2 . przy tych parametrach rośliny powinny byc zółte dziurawe itd. Do testów na ph, kh i gh nic nie mam są w porządku te testy używam reszta mnie wprowadza za bardzo w błąd.

ok, dziękuję Wam bardzo za rady, FRUGO a skąd Ty jesteś? jeśli masz jakieś rośliny z przycinki to mógłbyś mi podesłać razem z testami, za kaskę Smile

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Szczerze to ostatnio przycinki wywalam bo już nie mam co robić z nimi. Mam dużo moczarki, młodych metrowych vallisneria?gigantea, kabomby i czegoś podobnego też mam pełno, około 80szt pisti..
Korzeń mangrowca mam też w sumie na oddanie bo on aż tak dużo nie kosztował a nie mam co z nim zrobić.
Mam też ogromny anubias barteri (bardziej rośnie w górę niż na boki, liści ma koło 15 a wysokość mniej więcej 40cm. Jestem z okolic Lubina czy Polkowic. Z chęcią trochę zielska mogę wysłać ale jak te mrozy odejda bo u nas jest po -20stopni.

(01.02.2012, 18:58)FRUGO82 napisał(a):  Szczerze to ostatnio przycinki wywalam bo już nie mam co robić z nimi. Mam dużo moczarki, młodych metrowych vallisneria?gigantea, kabomby i czegoś podobnego też mam pełno, około 80szt pisti..
Korzeń mangrowca mam też w sumie na oddanie bo on aż tak dużo nie kosztował a nie mam co z nim zrobić.
Mam też ogromny anubias barteri (bardziej rośnie w górę niż na boki, liści ma koło 15 a wysokość mniej więcej 40cm. Jestem z okolic Lubina czy Polkowic. Z chęcią trochę zielska mogę wysłać ale jak te mrozy odejda bo u nas jest po -20stopni.

jakoś na pewno dojdziemy do porozumienia, chętnie przygarnę rośliny Smile

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Tylko szybko bo za mały miesiac wyjeżdżam na 6 miesięczne wakacje do krainy ropą plynącej Smile

Baniaczek też zabierasz TongueWink

Zamiast z karabinem to będę biegał z rybkami ;D
A i napiszę małe ogłoszenie Smile Rzeczy które wypisałem tutaj lecą do asz32 więc proszę nie pisać już żadnych PW związanych z wysłaniem roślin. Czarne interesy robię tylko z tym użytkownikiem i już wszystko jest ugadane Smile

(01.02.2012, 21:15)FRUGO82 napisał(a):  Zamiast z karabinem to będę biegał z rybkami ;D
A i napiszę małe ogłoszenie Smile Rzeczy które wypisałem tutaj lecą do asz32 więc proszę nie pisać już żadnych PW związanych z wysłaniem roślin. Czarne interesy robię tylko z tym użytkownikiem i już wszystko jest ugadane Smile

hyhyhyhy :]

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Skocz do: