• 1 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[112l] humorzaste :-(

Bojek no...brak słów! pierwsza klasa, jak z wystawy :] co do piskorków to nie jest możliwe to, że starsze się z nimi "rozprawiły", zwyczajnie nie wszystkie nowe przystosowały się do Twoich warunków

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Podrasowany przez program czy wyjąłeś i polakierowałeś na krwistą czerwień Big Grin ?

Tak pomagał mi gimp, ale samego bojka nie tuningowałem Big Grin

No no fota wyszła pierwsza klasa heh tylko pogratulować zostaje, a akwarium na Dużego PLUSA Tongue

375l - Roślinne
http://www.akwaswiat.net/-375l-greg3or-r...23370.html
Zapraszam !! Zlikwidowane na okres przeprowadzki ( 1 - 5 m-cy )

30l Aquael - Aktywne
http://www.akwaswiat.net/-30l-greg3or-t-34114.html

(25.01.2012, 19:22)humorek napisał(a):  Tak pomagał mi gimp, ale samego bojka nie tuningowałem Big Grin
To szczerze powiem, że aż mi się wierzyć nie chce. Takiej krwistości u żadnego nie widziałem.

(26.01.2012, 07:39)toomeka@wp.pl napisał(a):  To szczerze powiem, że aż mi się wierzyć nie chce. Takiej krwistości u żadnego nie widziałem.

Specjalnie dla ciebie oryginalne foto

i mam nadzieję, że uwierzysz Big Grin

ładnie ładnie Smile Szczególnie mi się podoba ta roślinka koloru bordo Smile Może chciałbyś się nią podzielić w zamian za jakieś inne roślinki? Smile

Żaden problem, weźcie pod uwagę, że jest na czarnym tle co uwydatnia kolor czerwony.

Po za tym, akurat bojki, gdy się niczego nie boją w akwarium to wystarczy im trochę tego pokarmu dla nich. I np. Marchewki która zawiera dużo Karotenu i czerwony jak krew Smile

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

(26.01.2012, 10:17)humorek napisał(a):  
(26.01.2012, 07:39)toomeka@wp.pl napisał(a):  To szczerze powiem, że aż mi się wierzyć nie chce. Takiej krwistości u żadnego nie widziałem.

Specjalnie dla ciebie oryginalne foto

i mam nadzieję, że uwierzysz Big Grin

Jednak za stary wyga jestem by tak wierzyć Big Grin jednak jak prawda to co piszesz to jesteś szczęściarzem, że na takiego trafiłeś. Nigdy przez ponad 10lat takiej czerwieni nie widziałem.

(26.01.2012, 13:16)shorty napisał(a):  ładnie ładnie Smile Szczególnie mi się podoba ta roślinka koloru bordo Smile Może chciałbyś się nią podzielić w zamian za jakieś inne roślinki? Smile
Ta ładna bordowa roślina to alternanthera reineckii roseafolia, chętnie podzieliłbym się jednak nie ma już czym. Podczas ostatniej podmiany wody wywaliłem ją bo strasznie zmarniałSad

(27.01.2012, 09:37)toomeka@wp.pl napisał(a):  Jednak za stary wyga jestem by tak wierzyć Big Grin jednak jak prawda to co piszesz to jesteś szczęściarzem, że na takiego trafiłeś. Nigdy przez ponad 10lat takiej czerwieni nie widziałem.
Bojek jest o wyjątkowym kolorze, wpadł mi w oko i dlatego kupiłem go aby cieszył mnie kontrastując z czernią tła i zielenią roślin.

Cieszy mnie strasznie, że podoba się moje akwa i widać postępy w jego rozwoju. Niestety coś złego dzieje się z moim zbiornikiem bo od wczoraj padło już 17 neonów. Pozostałe są jakieś dziwne. Wcześniej gdy otwierałem pokrywę aby dać pokarm zgraja neonów już była przy powierzchni i czekała na żarełko. Obecnie także jedzą jednak pływają przy dnie i chowają się między roślinami. Pozostali mieszkańcy wydają się być normalni, nie zdradzają podejrzanych objawów. Zastanawiam się czy czasem nie przyniosłem czegoś z kupionymi ostatnio piskorkami (nie ma już po nich śladu) i żywym pokarmem.

EDIT: 21:59
Właśnie wyłowiłem kolejne 3 neonkiSad Wiecie może co się dzieje w moim akwarium i czemu padają tylko neonki?

EDIT: 28.01.2012 8:46
Sytuacja pogarsza się, odłowiłem kolejne martwe ryby, do których dołączył piskorek. Biorę się ponownie za podmianę wody. Czy mogę zrobić coś więcej aby zapobiec dalszemu zdychaniu ryb?? Czy jest jakiś sposób aby im pomóc?
Chcę kupić test do wody co o nim sądzicie?

Skocz do: