15.10.2011, 17:38
(15.10.2011, 16:16)aleksandra84 napisał(a): ok a powiedz mi kiedy wypuścisz maluchy do ogólnego akwa???... Czy ty już wiesz co zrobisz z młodymi?Wiesz, to jest tak: na zdrowy rozsądek to nie powinienem rozmnażać rybek... Nie mam na to warunków
Ale to jest jak narkotyk... Jak mi barwniaczki wyprowadziły niespodziewanie stadko maluchów to była nieopisana frajda. Mieszkały sobie w rurce ceramicznej - takiej przeznaczonej dla zbrojnika i pewnej nocy właśnie zobaczyłem ogon samca zbrojnika sterczący z tej rurki... No i było po barwniaczkach. Skalary trą mi się średnio co 10-14 dni. Jeszcze nie uchowałem żadnego... A właściwie 5 szt, które świadomie wylądowały w ogólnym baniaku, bo przecież nie było sensu hodować artemii dla 5 rybek. Teraz spróbuję odchować skalarki. Może się uda. Aktualnie rośnie mi kilkadziesiąt zbrojniczków niebieskich, które mają miesiąc (od złożenia ikry) i ponad 15mm. Jeśli dorosną do wielkości "handlowej" wymienię na pokarm w zaprzyjaźnionym sklepie. Pozdrawiam - Leszek
200l./T5 3x45W/kubełek/RO/CO2

W każdym razie i tak musiałem coś z tym solowcem zrobić, bo się moczy już w soli z 48h. Ale wylęg ładny biorąc pod uwagę że z allegro i jeszcze pół roku u mnie przeleżał w szafce.