• 6 Głosów - 3.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[98l start] Nowa odsłona spore zmiany!

akwa super. Roślinki masz fajne a w ile one Ci doszły ??

(30.07.2011, 14:16)david12580 napisał(a):  akwa super. Roślinki masz fajne a w ile one Ci doszły ??

Niestety szły 10 dni.

Aż 10 dni a chociaż doszły całe ?? czy poniszczone ??
i w czym one doszły w plastikowych pojemniczkach ??

Aktualizacja
Glony zaczynają rosnąc ale nie jest jeszcze najgorzej.
Dodałem gałązki brzozy i wpuściłem 20 krewetek red chery( nie wiem czy czasem nie za dużo, ale w cenie 10 zł)
Myślę nad taką obsadą

20 neon czerwony
2+1 kakadu ( czy dadzą rade w LT ?)

Załączone pliki Miniatury

aktualizacja 26 sierpień

No nieźle. Musze przyznać, że na początku mi się nie podobało, ale teraz jest świetnie.

Daj tej Polyspermie szansę. Zobacz jak ona wygląda. Przytnij każdą 5 razy wzdłuż łodygi i wsadź w podłoże. Ona wtedy się zagęszcza, z jednej łodygi wyrastają 2. Chodzi o zrobienie gąszczu, a nie postawienie 4 kikutów.

(27.08.2011, 22:30)Kondziu360 napisał(a):  Daj tej Polyspermie szansę. Zobacz jak ona wygląda. Przytnij każdą 5 razy wzdłuż łodygi i wsadź w podłoże. Ona wtedy się zagęszcza, z jednej łodygi wyrastają 2. Chodzi o zrobienie gąszczu, a nie postawienie 4 kikutów.

dzięki za rade właśnie sie zastanawiałem co z nią zrobić.
co sądzicie o takiej obsadzie
20 neonów czerwonych + harem kakadu

Aktualizacja!
To zdjęcie powinno nosić tytuł ku odrodzeniu. Moje akwarium po ataku wszelkiego rodzaju glonów i sinic zaczyna się odradzać. Nie jest to co prawda jeszcze ( mam nadzieje) ostateczny wygląd po przełamaniu linii frontu wroga ( glony i sinice) ale ,że jest to fotorelacja to nie postanowiłem że obowiązkowe jest dodawanie aktualizacji zarówno z chwil cudownych, tych średnich jak i tragicznych ( tego ostatniego wam oszczędziłem)
Fauna
1+1 pielęgnica motylowa
X krewetki red chery
2 Anetome hellena
X ślimaki ( kilka świderków, pozostałości zatoczków, czyli to co przywlokłem z roślinami)
Flora
nadwódka szerokolistna
polysperma
limofilia
zwartki
bacopy
mech
żabienica
anubias

No no glońska trochę narobiły spustoszenia. Ale takie są uroki LT. Mi tam byłoby szkoda roślin, a bimbrownia to tani prosty sposób na takie akwariowe dolegliwości.

Skocz do: