• 20 Głosów - 4.3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

<<<<<<<< CO TO JEST ZA RYBA? >>>>>>>> Zidentyfikuj gatunek ryby w tym temacie.

to L200 jak się nie myle.
To L200 jak się nie myle
Siema

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

witam mam problem mam rybę w akwarium a nie mam pojęcia co to za ryba mam już ją bardzo długo z 3 lata min. ma z 30 cm jest bardzo wytrwała je wszystko rozwala wszystko przezywa braki pompki oraz braki grzałki nie żebym ja męczył ale po prostu czasem sprzęt się psuje... oto zdjęcie z góry dzięki z odp.[/u]

(ROTTOR) Pielęgnica wielobarwna chyba(!) samica.
Ładna, a ty postaraj się o nowy sprzęt do akwarium i o 5/6 kolegów dla niej,zeby sie dobrala. Wink

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

(10.05.2011, 09:29)Ciupak napisał(a):  Co to za zbrojniki?

Witam,
Według mnie ten ostatni to wąsacz kolczasty inaczej zbrojnik niebieski(Ancistrus multispinis), czyli najpopularniejszy glonojad Smile
Natomiast te pierwsze to wydaje mi się że, to jest Hypostomus punctatus. Z tego co mi wiadomo czasem zdarza się że w sklepach akwarystycznych tego drugiego sprzedają jako tego pierwszego Smile a potem niespodzianka, bo Hypostomus dorasta do 30cm. Miałem takiego - pięknie się prezentuje

(02.06.2011, 23:31)DarkListener napisał(a):  Witam,
Według mnie ten ostatni to wąsacz kolczasty inaczej zbrojnik niebieski(Ancistrus multispinis), czyli najpopularniejszy glonojad Smile

Na żadnej z tych 5 fotek nie ma zbrojnika niebieskiego, a ostatnia fotka przedstawia najzwyklejszego Gibbicepsa.

witam
dzis kupilem pretnika karlowatego to jestem pewien
ale gosc mi dal dwie samiczki i jedna jest z cetkami a druga jest bez cetek , i nie wiem czy to czasem nie mlody nie wybarwiony samiec pretnika?
daje zdjecia i powiedzcie mi na ktorym zdjeciu 1 czy 2 to sa samiczki czy ktoras to moze samiec
http://imageshack.us...djcie0143u.jpg/
pozdrawiam

Mam rybkę, która wydaje mi się, że albo jest za gruba albo będzie miała małe. Czy ktoś może mi powiedzieć jaki to konkretnie gatunek? Jak kupowałem, wydawało mi się, że jest to jakiś rodzaj Danio, ale nie jestem pewien. I jeśli to możliwe napiszcie czy spodziewa się małych czy po postu się spasła bo nie wiem czy ją oddzielić Wink Jeśli rzeczywiście jest to Danio to chyba jest taka gruba bo one składają ikrę. Proszę o pomoc, jako że jestem początkującym akwarystą Wink

Platka.
Zrób coś z tym zbiornikiem.

Zmienniak plamisty, z danio kończą się podobieństwa tylko na tym, że te i te mają płetwy.

Ok, dzięki wielkie. Wiem już teraz że to zmienniak plamisty czyli platka. Wiem, też że jest żyworodna. Jak myślicie? Jest gruba, czy spodziewa się małych?

Skocz do: