• 20 Głosów - 4.3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

<<<<<<<< CO TO JEST ZA RYBA? >>>>>>>> Zidentyfikuj gatunek ryby w tym temacie.

(30.04.2011, 13:06)kolcubuch napisał(a):  Przylga chińska i z tego co wiem nie je glonów.

No to zaje..... . Widzę że gościu z akwarystycznego zna się nieźle na rybach. (O sobie nie pisze bo ja się nie znam Wink ) Miało być coś małego, pokroju osotska, do glonów. I wcisnął mi takie rybki. Co za ludzie!!!
Dzięki za informacje teraz już wiem, że u mnie ta rybka ma marne szanse na życie. Ehhh. Już myślałem że mam fajną rybkę.

To rzeczywiście nie jest Przylga chińska, teraz porównałem ilość kropek i jest zupełnie inna. No ale zapewne jest to coś podobnego jeśli chodzi o wymagania.

Nie kropki, a kształt płetw i ciała porównaj Smile

Witam.

Może po opisie uda Wam się odpowiedzieć co to za rybka: Długość ok 5 cm, cała przeźroczysta, tylko ogon czerwonawy. Płetwa brzuszna pokaźna, sięgająca prawie płetwy ogonowej. Wysmukła. Pływa raczej w górnych partiach akwarium.

Pozdrawiam.

(06.05.2011, 14:30)angelo napisał(a):  Witam.

Może po opisie uda Wam się odpowiedzieć co to za rybka: Długość ok 5 cm, cała przeźroczysta, tylko ogon czerwonawy. Płetwa brzuszna pokaźna, sięgająca prawie płetwy ogonowej. Wysmukła. Pływa raczej w górnych partiach akwarium.

Pozdrawiam.
Prionobrama filigera

Temat został wyczyszczony. Na przyszłość proszę o wstawianie zdjęć interesujących Was ryb albo przynajmniej bardzo dokładny opis (jak w tym wypadku).

Dziękuję i podziwiam wiedzę Wink

Pozdrawiam.

czy mozecie mi powiedziec co to za gatunek?? był bym wdzięczny Wink)
http://imageshack.us/photo/my-images/101/taryba.jpg/

pozdrawiam
Marcin
Cool 

Akwaria w pracy - nie mam wpływu na wystrój...

http://imageshack.us/photo/my-images/101/taryba.jpg/ mozecie mi powiedziec co to za rybaa????
Pozdrawiam
marcin

moge sie mylic ale mi to wyglada na pielegnice eliota, lub inny rodzaj pielegnicowatych

60l brzankarium KLIK
112l ogólne Klik Przeszłość.
www.akwarystyka-miedziowa.pl

Skocz do: