• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

KREWETKARIUM - pytania i odpowiedzi

Chyba nie ma szans się zmieścić w 100zł. 150 wychodzi za wszytsko a do tego jeszcze sporo kasy na przesyłki. wyjdzie z 200zł.

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem

Akwarystyka nie jest tania, uzbieraj kase, potem kupuj.

https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam

Zdechły mi wszystkie 2 krewetki dzisiaj, dlaczego?? Temperatura- 23C`

Bo -23 to bardzo zimno, przydałoby się +20

Wink

(29.12.2010, 00:06)Ankaka napisał(a):  Zdechły mi wszystkie 2 krewetki dzisiaj, dlaczego?? Temperatura- 23C`
Opisz coś więcej na temat akwarium, z temperatury nic nie wywnioskujemy Wink

(29.12.2010, 00:06)Ankaka napisał(a):  Zdechły mi wszystkie 2 krewetki dzisiaj,
O to bardzo dużo, krewetki są stadne lepiej kupować po 10 sztuk.

Mogłabym zadać tu pytanie o oświetlenie do krewetkarium ?

EDIT:
Nie będę się cackać Big Grin

W shrimp set 30l chcę zrobić 2x8w, bo boję się strasznie okrzemek. Obecnie moje akwarium w którym mam 15w/54l jest tak zaatakowanie przez okrzemki, że nic nie pomaga ;/ Więc jestem strasznie przewrażliwiona na tym punkcie.

Mam akwa 54l (temperatura~ +23C`Yacek:/) Smile miałam 2 krewetki, 2 glonojady i z 15 rybek ( danio, gupiki itp.). Zdechły mi kilka dni po wprowadzeniu ich do akwarium. Pod koniec ich życia jedna była normalna druga zbladła (z czerwonego koloru zrobił się ciemniejszy), w końcu i tak oby dwie zdechły. Nie miały szoku termicznego z transportu do akwa także nie wiem..

,,glonojady''-oddaj
danio-oddaj
Ale napisz jaki masz filtr, co ile podmieniasz wodę, oświetlenie, rośliny, nawozisz czymś ?...itp no i jakie to były krewetki ?
Możliwe, że nie miały się gdzie schować a, że było ich tak mało bały się i padły.

Co do oświetlenia lepiej 2x9w Aquael Decolight.

Skocz do: