• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

KREWETKARIUM - pytania i odpowiedzi

Filtrującym zdarza się wybierać na spacerki, czemuż odmówić tego prawa karłowatym? Ja tylko opisałem mój przypadek i wnioski jakie z niego wysnułem przy użyciu jakże żelaznej logiki. Za dowód na poparcie mojej tezy niech służy wcześniej przeze mnie wspomniany wypadek Kacperkrzyza, kiedy to setka krewetek nagle postanowiła zdezerterować.

Może ktoś z Was ma podłoże Dennerle ?

Czy ślimak helenka może zjeść małe krewecie ?Bym se go kupił do krewetakrium bo troszkę ślimaczków się pokazuje a nie chcę plagi mieć ale się boję czy nie będzie podjadał małych krewetek-larw.

Larw?
Nie będzie zjadał.
.

(23.12.2010, 15:47)Toleks napisał(a):  Czy ślimak helenka może zjeść małe krewecie ?Bym se go kupił do krewetakrium bo troszkę ślimaczków się pokazuje a nie chcę plagi mieć ale się boję czy nie będzie podjadał małych krewetek-larw.

Możesz ''se'' kupić, jakich larw ?

sr pomyłkaBig Grin chodziło tylko o malutki krewecieBig Grin

Witam , na wiosnę zamierzam postawić u siebie nowy baniak (krewetkarium )
Najpewniej będzie to zestaw Aquael'a (shrimp set 30 ) 30 litrów , i nie wiem zbytnio jakie krewetki mógł bym tam trzymać (najlepiej kilka gatunków) .
Mam jeszcze kilka pytań
-czy napowietrzanie z filtra w tym zestawie wystarczy
-czy trzeba karmić krewetki , bo podobno to co znajdą to im wystarcza
-Jaka jest optymalna temperatura wody w krewetkarium bo słyszałem , że krewetki wolą wodę chłodniejszą
-I jeszcze jedno czy wystarczy ta moc światłą 11w, czy lepiej kupić 20 z dostosowanym oświetleniem (zamierzam hodować tylko mech jawajski ( 90% dna pokryte mchem)
i jakiś mini korzeń

Pozdrawiam !

Tematy zostały połączone.
Ostrzeżenie:

dublowanie wątków - 10%
dublowanie pytań - 10%

100% = ban
Kejdi

odrazu Ci mowie nie kupuj shrimp set, bedziesz mial problem z oswietleniem i bedziesz tylko latal do sklepu z reklamacja, lepsze by bylo male akwarium, koszty porownywalne, chociaz na filtr troche wydasz

(25.12.2010, 16:17)Rudy1986 napisał(a):  odrazu Ci mowie nie kupuj shrimp set, bedziesz mial problem z oswietleniem i bedziesz tylko latal do sklepu z reklamacja, lepsze by bylo male akwarium, koszty porownywalne, chociaz na filtr troche wydasz

Co ty gadasz jakie kłopoty ?,polecam jak dla nowicjusza jest ok.Smile

(25.12.2010, 16:53)michalloft napisał(a):  
(25.12.2010, 16:17)Rudy1986 napisał(a):  odrazu Ci mowie nie kupuj shrimp set, bedziesz mial problem z oswietleniem i bedziesz tylko latal do sklepu z reklamacja, lepsze by bylo male akwarium, koszty porownywalne, chociaz na filtr troche wydasz

Co ty gadasz jakie kłopoty ?,polecam jak dla nowicjusza jest ok.Smile

Prosze Cie, co 2-3 miesiace jest lampka do wymiany bo ktos zle pomyslal, filtr, grzalka i styl wykonania jest naprawde ok (na filtr jeszcze nie bylo reklamiacji) ale lampki to sie nonstop sypia.

A szczerze krewetki lepiej by sie czuly w szerszym akwarium

Skocz do: