(17.07.2010, 23:12)susel napisał(a): Na to czekałem - PIĘKNIE Który z kubełków pełni rolę bufora?
Ja mam na mechaniku Hagen Fluval fx5 i hw303b (z lampą) a biologiem jest Eheim Pro3 2078.
Pozdrawiam.
Post ten wyraża opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Jeśli się z nimi nie zgadzasz - ustaw się w kolejce:)
(18.07.2010, 10:26)Pardos napisał(a): jak w tej twardej wodzie, ma się zbrojnik/gibbiceps?
Jak widzisz nie narzeka...jest tam od malutkiego (a teraz już 20 pare centymetrów ) W sumie to mi tam tylko brudzi a nie chcę go oddać komuś do jakiegoś małego akwarium...
Post ten wyraża opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Jeśli się z nimi nie zgadzasz - ustaw się w kolejce:)
(18.07.2010, 17:37)RuLeZz napisał(a): Nie mam malawi, ale cos tam o niej wiem.
W twoim zbiorniku panuje wspanialy klimat i wyglada on jak wycinek jeziora malawi
Dzięki bardzo za miły komentarz...
(05.09.2010, 10:47)susel napisał(a): Pierwsze na co zwróciłem uwagę to piękny glon na skałach A drugie to piękne duże ryby (Nimbo rzuca się w oczy)
Mógłbyś powiedzieć ile masz Watt/litr światełka ? Bo jestem ciekaw czy u mnie przy 0,1 W/l coś z glonów wyjdzie
Pozdrawiam
Właśnie glonu wcale nie ma dużo...jest systematycznie zjadany
Co do oświetlenia, po wielu próbach i błędach postanowiłem zastosować dwie jednostki 2X24W T5 z Power Glo...efekt powala.
Więc ja też mam szanse z czasem na zielenice Gdzieś czytałem na KMie ,że chińskie żarówki energooszczędne 2,700k przyspieszają rozrost i pojawienie się glonów ja mam niemiecką 2,700k więc może z czasem też u mnie glony zagoszczą