Znalazłem trochę czasu teraz więc dodaję tą aktualkę
To jest mój wcześniejszy post który skasuję po napisaniu tej aktualizacji:
Z akwa mam kilka problemów teraz, z którymi walczę lub nie wiem jak walczyć a mianowicie :
-Zatoczki
-odpadanie w połowie gałązek Limnophilli
-okrzemki
- i coś takiego:
http://www.roslinyakwariowe.net/zielone_...owate.html tylko, że jest carne i ma dłuższe te włoski, otoski pomogą?
A teraz zdjęcia i opisy:
Dużo się w akwarium nie zmienia, było kilka problemów, np z bimbrownią, gdyż w ogóle nie pompowała mi dwutlenku węgla do akwarium, i myślałem że coś mnie trafi...
Problemem okazała się maleńka dziurka przy klejeniu wężyka i zakrętki od butelki.
Obsada to :
14-15 x Neon Innesa
5x Kirys Pstry
1+3 Gupik Pawie Oczko (od tygodnia nie mogę znaleźć drugiego samca, i tak szczerze mówiąc już bym go nie chciał znaleźć, bo przez ten czas pewnie już gdzieś gnije...) + jeszcze muszę się pochwalić moim pierwszym potomstwem w postaci 20-30 szt. x Gupik Pawie Oczko, wiem że dla was to normalne, ale ja pierwszy raz w życiu mam "swoje" małe rybki

.
1x Ampularia
Flora: Na sam dół dam zdjęcie poglądowe moich roślin.
wszystkie ryby, oprócz kirysów karmię Supervitem Tropical'a, a kirysy i ampularię Tetrawafer, wrzucam 3 tabletki na 5 kirysów i jedną Ampularię, jak kirysy podrosną to będę wrzucał po jednej na głowę
Foto:
Widok z lewej strony:
Uploaded with
ImageShack.us
Widok z prawej strony:
Uploaded with
ImageShack.us
A to roślina z której jestem najbardziej zadowolony, ze względu na szybkość rozrostu- Limnobium gąbczaste, widać różnicę między wcześniejszymi zdjęciami a teraz

.
Uploaded with
ImageShack.us
A tu maluch

:
Uploaded with
ImageShack.us
Znowu:
Uploaded with
ImageShack.us
A tu kawałek mamy

:
Uploaded with
ImageShack.us
Ogólny widok, jak pisałem, prawie nic się nie zmieniło:
Uploaded with
ImageShack.us
Zamiatacz:
Uploaded with
ImageShack.us
A tu poglądowe, starsze zdjęcie z opisem moich roślin (21.11.11):
Uploaded with
ImageShack.us
2. Myślałem także nad tym by oddać młode Gupiki, a dołożysz 4-5 x Piskorek, ale nie wiem czy nie jest za mała powierzchnia dna, jak myślicie?

Pozdrawiam, Paweł!
Nowe 112 litrów :):):):):) Na razie w budowie :)
http://www.akwaswiat.net/-112l-towarzysk...#pid265554
Pomagam w przeprowadzaniu restartu akwarium w odległości do 20km od Jastrzębia-Zdroju
info gg: 9823462