22.02.2012, 23:14
22.02.2012, 23:35
Według mnie samica kształtem, ale ma barwy samca OBOJNAK?.
Według mnie wymień tą rybe na taką której określisz płeć.Spokojnie ci wymienią jak zachowasz kulturę
.A najlepiej kup samca i samice, i zostaw tego obojnaka , bo najlepiej jak jest układ że są 3+ ramirez i czeka aż się dobiorą same -najlepsze rezultaty w rozmnażaniu , noi potem się wymienia tą niedobrana na pokarm lub rośline
.
Ja akurat miałem takie szczęście że moje ramirezki już się dobrały z 40szt w zoologu i składały ikre, więc przypatruj się czy tam nie bedzię takich , a jak nie bd. składaćikry to patrz czy nie pływaja blisko siebie jakieś parki. Pozdrowienia
asz32 , nie doradzaj bo sama niewiesz czy masz parke czy nie. sanka ,według mnie NIE masz parki ,bo jak masz od kilku miesięcy to już by dawno złozyły ikre, asz32 , ty masz 2samce według mnie
Według mnie wymień tą rybe na taką której określisz płeć.Spokojnie ci wymienią jak zachowasz kulturę
.A najlepiej kup samca i samice, i zostaw tego obojnaka , bo najlepiej jak jest układ że są 3+ ramirez i czeka aż się dobiorą same -najlepsze rezultaty w rozmnażaniu , noi potem się wymienia tą niedobrana na pokarm lub rośline
.Ja akurat miałem takie szczęście że moje ramirezki już się dobrały z 40szt w zoologu i składały ikre, więc przypatruj się czy tam nie bedzię takich , a jak nie bd. składaćikry to patrz czy nie pływaja blisko siebie jakieś parki. Pozdrowienia

asz32 , nie doradzaj bo sama niewiesz czy masz parke czy nie. sanka ,według mnie NIE masz parki ,bo jak masz od kilku miesięcy to już by dawno złozyły ikre, asz32 , ty masz 2samce według mnie
240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)
23.02.2012, 08:51
(22.02.2012, 23:35)Saletra napisał(a): Według mnie samica kształtem, ale ma barwy samca OBOJNAK?.przeczytaj jeszcze raz bo nie doradzałam, napisałam co myślę- to różnica i na pewno nie mam 2 samców, nieważne ("nie wiesz" piszemy osobno <skoro Ty tak wszystkich poprawiasz w pisowni
Według mnie wymień tą rybe na taką której określisz płeć.Spokojnie ci wymienią jak zachowasz kulturę.A najlepiej kup samca i samice, i zostaw tego obojnaka , bo najlepiej jak jest układ że są 3+ ramirez i czeka aż się dobiorą same -najlepsze rezultaty w rozmnażaniu , noi potem się wymienia tą niedobrana na pokarm lub rośline
.
Ja akurat miałem takie szczęście że moje ramirezki już się dobrały z 40szt w zoologu i składały ikre, więc przypatruj się czy tam nie bedzię takich , a jak nie bd. składaćikry to patrz czy nie pływaja blisko siebie jakieś parki. Pozdrowienia
> )
09.03.2012, 12:49
Witam wszystkich serdecznie.
Pytanie odnośnie rozpoznania kieruję do Was znacznie bardziej doświadczonych użytkowników gdyż mam z tym problem.
Kupiłam ramirezę gold i miała to być samiczka ale gdy na nią patrzę nie mam pewności czy sprzedawca nie wcisnął mi samca :/
Proszę o pomoc:
http://imageshack.us/photo/my-images/406/dsc0197of.jpg/
Pytanie odnośnie rozpoznania kieruję do Was znacznie bardziej doświadczonych użytkowników gdyż mam z tym problem.
Kupiłam ramirezę gold i miała to być samiczka ale gdy na nią patrzę nie mam pewności czy sprzedawca nie wcisnął mi samca :/
Proszę o pomoc:
http://imageshack.us/photo/my-images/406/dsc0197of.jpg/
09.03.2012, 15:28
Na moje oko samiczka. Raczej samiczka.
http://www.akwaswiat.net/45l-rak-t-35942.html#pid315730 zalukajcie i podziwiajcie :P
09.03.2012, 19:13
Samiczka i nie gold tylko albinos
wiem, że gold lepiej brzmi i się lepiej sprzedaje i drożej ale to albinos.
wiem, że gold lepiej brzmi i się lepiej sprzedaje i drożej ale to albinos.
09.03.2012, 19:42
He he to akurat najmniejszy problem
gorzej gdyby to był samiec i później dogadywać się ze sprzedawcą o wymianę 
Ale tam widać że dwa promienie na płetwie grzbietowej są troszkę dłuższe...samiczki tak mają?
gorzej gdyby to był samiec i później dogadywać się ze sprzedawcą o wymianę 
Ale tam widać że dwa promienie na płetwie grzbietowej są troszkę dłuższe...samiczki tak mają?
09.03.2012, 19:53
Nie, samiczki tak nie mają. No ale trzeba przyznać, że jest ta płetwa troszkę dłuższa, jednak nie tak jak u samców. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TEN TEMAT NIE JEST W ODPOWIEDNIM DZIALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.akwaswiat.net/45l-rak-t-35942.html#pid315730 zalukajcie i podziwiajcie :P
09.03.2012, 20:41
Samice maja krotsze promienie na pletwie grzbietowej a nie dluzsze - dluzsze (nieco) maja samce.
No i gold, tak jak mowil victus, to to nie jest ani troche.
No i gold, tak jak mowil victus, to to nie jest ani troche.
09.03.2012, 22:06
no wiem że mają krótsze właśnie dlatego nie jestem pewna.....tak jak napisałam w pierwszym poście
« Starszy temat | Nowszy temat »