• 11 Głosów - 3.36 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jakie ryby ( i nie tylko ryby) do 20l - 40l zbiornika?

(21.04.2011, 21:02)Mikołaj111 napisał(a):  Tak tle że mam ręciste Giętkozeba żaglopłetwego.

ty go 30l trzymasz????przecież on do 16cm dorasata!!!!!!!!oddaj go!!!!!!!!!!

Mam 11 lat...

Czasem się myle ;)

AkWaRyStYkA
Moja Pasja ;*

https://aquaforumlublin.fora.pl/

Ten Gietkozęb jest w tym akwarium od początku swojego żywota?

nazar. Nie rób tylu pytajników i wykrzykników. Zdanie zaczynamy od dużej litery.
I mówi się 'koryguję' a nie 'korekoruje'.

Hej Smile jakiś czas temu dostałam na urodziny akwarium (35 l, troche niestandardowe bo w kształcie kwadratu z dość wysokimi ścianami) z dwoma kiryskami. Wiem, że jest ich za mało bo to w końcu rybki stadne...ile dokupić, żeby czuły się dobrze? i kolejna kwestia - czy mogę dokupić jeszcze jakieś rybki? Kiryski buszują na dnie a góra pozostaje pusta i chciałabym wnieść tam trochę życia i koloru. Jeśli tak to jakie? Bojownik niestety odpada.

35l to za mało na Kiryski.

Oddaj kiryski. 35l (nawet standardowe) ma za małą pow. dna dla kirysków. Możesz zrobić krewetkarium, gupikarium lub dom dla bojownika. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Temat został wyczyszczony.
Proszę zadać sobie odrobinę trudu i poczytać zamiast po raz kolejny zadawać to samo pytanie.
Kejdi

Witam
Mam akwa 40-45l
Chciałbym mieć obsadę:
1 bojownik
10neonów
3-4kiryski

Może być taka obsadka?

pozdrawiam

Ja się tak zapytam ;p
Czy Parka Pielęgniczek Ramireza + 3 Parki Gupików mogą być w 35l ?

Stanowcza odpowiedź nie poczytaj o wymaganiach pielęgniczek co do litrażu

witam, mam akwarium 30l i dostalem obsade do niego "w spadku", 1 bojownika samca (niewielki bo wczesniej mieszkal cale zycie w kuli) jakies 3 ryby takie malutkie z czarnym paskiem od pyska do ogona, ze dwie czy trzy krewetki i jedna taka rybe cala czarna wygladajaca jak bolec z pletwami, ponoc jakis duch czy cos Smile
troche misz masz ale mam do wyboru spuscic je w kiblu, trzymac w kuli albo w tym akwarium, mam filtr hj311b, grzalke, piasek, jakas roslinke i cos w stylu korzenia do ktorego moga sie chowac

Jako ze akwarysta jestem od kilku tygodnii to moze mi cos doradzicie? dzieki za pomoc

daj zdjęcia tego "bolca" z płetwami, a tamte z paskami to mogą być neonki (czarne).
Ogólnie w 30l nie poszalejesz, możesz dokupić bojkowi samiczkę (1-2)

35 l zmierzam ku Roślinnemu
25 l Narybkowe + Krewetkarium

Skocz do: