• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Moje akwarium 30l

Akwa poprawne. Zmień tło na jednolite i będzie ok.

Witam słuchajcie od wczoraj mam problem z jednym neonem, mianowicie wszystkie fajnie sobie pływaja po całym akwarium a jeden siedzi już cały dzień w gornym rogu i praktycznie sie nie rusza od czasu do czasu tylko zmieni miejsce w czym może byc problem?

(07.01.2014, 21:48)stachu5311 napisał(a):  jeden siedzi już cały dzień w gornym rogu i praktycznie sie nie rusza

Cóż za wyczerpujący opis objawów. Siedzenie w górnym rogu to objaw gorączki krwotocznej.

Daj sobie trochę luzu. Jeżeli ryba tylko się zachowuje inaczej to jeszcze nie powód do alarmów. Jeden dzień siedzenia w rogu to może być powolniejsze przyzwyczajanie się do nowego środowiska, stres, albo po prostu ryba ma dziś focha. Daj jej spokój i nie wyławiaj jej, więcej stresu bardziej zaszkodzi niż pomoże. Poczekaj i obserwuj ją. Nawet jeżeli miałaby zdechnąć to niekoniecznie przez jakąś chorobę. Szybkie działanie bez właściwego rozeznania może narobić więcej szkód niż epidemia ospy.

akwa całkiem sympatyczne Smile
wydaje mi się że przy kirysach powinieneś mieć troszkę piasku jako podłoże. Może jak u mnie, pół na pół żwir i piasek.

Skocz do: