• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

18Litrów z narybkiem głupika :)

Drogi Krystianie. To akwarium jest za małe na porządną hodowlę.
Niech będzie nawet tak jak mówisz, że filtr spycha ryby w toni akwarium.Czyli masz tu pierwszy problem który musisz rozwiązać:
-kupujesz kaskadę lub inny filtr zewn. aby zaoszczędzić tak potrzebnego miejsca w akwarium(oczywiście nie radzę tego robić chyba że zdecydujesz się na krewetki, zwłaszcza że taniej wyjdzie kupić większe akwa.Szkło około 50 litrów chodzi po około 50-60zł.)
Wtedy zniknie problem z "wirem" w akwarium a i będziesz mógł poszaleć z gupikami.

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

Olek napisał(a):Drogi Krystianie. To akwarium jest za małe na porządną hodowlę.
Niech będzie nawet tak jak mówisz, że filtr spycha ryby w toni akwarium.Czyli masz tu pierwszy problem który musisz rozwiązać:
-kupujesz kaskadę lub inny filtr zewn. aby zaoszczędzić tak potrzebnego miejsca w akwarium(oczywiście nie radzę tego robić chyba że zdecydujesz się na krewetki, zwłaszcza że taniej wyjdzie kupić większe akwa.Szkło około 50 litrów chodzi po około 50-60zł.)
Wtedy zniknie problem z "wirem" w akwarium a i będziesz mógł poszaleć z gupikami.

Olku czy byłbyś skłonny prywatnie mi pomoc z startem akwa? zeby tutaj sobie nie smiecic na forum... Co Ty na to?

I oto jest decyzja godna tego forum! Pozdrawiam i powodzenia w nowym baniaku.
P.S
Jak chcesz to tez moge Ci pomoc przy nowym akwa.

daf napisał(a):I oto jest decyzja godna tego forum! Pozdrawiam i powodzenia w nowym baniaku.
P.S
Jak chcesz to tez moge Ci pomoc przy nowym akwa.

Smile Cieszę się że pomogliscie, najpierw będę musiał troszkę mebelki przerobic, 112l mi na pewno nie wejdziec ale mysle ze 54 litry na spokojnie Smile

Myslicie o zestawie z allegro, czy moze samemu skompletowac?

Obsade juz mam nakresloną:
parka ramireza, 6 otosków i ten narybek co obecnie posiadam.

Czekam na rady drogą PW żeby tutaj juz nie smiecic Smile

Pozdrawiam

PS: Jak się bawic to na całego Smile poprosze o rade, do tego słoiczka ile red cherry? i jakie podloze, (najlepiej foto) bo obecnie mam kamyczki do 1 cm, filtr mysle że wystarczy, no i oczywiscie optymalna temp? I roslinki Smile) mam obecnie mnówstwo Moczarki Kanadyjskiej, czekam na odp.

Skocz do: