• 20 Głosów - 4.3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

<<<<<<<< CO TO JEST ZA RYBA? >>>>>>>> Zidentyfikuj gatunek ryby w tym temacie.

Daj dokładniejszy opis. Ubarwienie, rozmieszczenie i ilość płetw, ich kształt, położenie otworu gębowego i oczu, no chociaż tyle zrób.

to może być młoda drobniczka jednodniówka Heterandria formosa

200 l agassiza, otoski i rodostomusy
http://s2.ifotos.pl/img/Akwa-2Mjp_hhaahrr.jpg

Mam kilka pyszczaków do których nie mam pewności w 100 % jaka to odmiana i płeć. Tak wiec proszę o pomoc bardziej doświadczonych akwarystów.
1

Samiec saoulusi?

2

3

4

5

6

7

To jest chyba samica Msobo magunga

8

Samica Red-Red?

Ostrzeżenie:

dublowanie wątków - 10%
100% = ban

korzystaj z opcji SZUKAJ i przeglądaj tematy podwieszone w poszczególnych działach.
Kejdi

Wszystkie ryby moim zdaniem są bardzo słabej jakości , kupowane byle gdzie od byle kogo na odczepnego .

Ogółem można powiedzieć , że wszystkie osobniki na zdjęciach to bastardy .
Ewentualnie 5 może być samicą Ps.elongatus mphanga , lub bastardem mphangi z neon spotem .

Kujawsko-Pomorskie Forum Akwarystyczne

Nie udzielam porad na PW.

Witam co to za rybka? Wiem że z rodziny gurami i nazwa zaczyna się na "T".
źródło: akwarium.vegie.pl/

Prętnik Karłowaty.

Dziękuje, widzę że się g znają w moim zoologu.

Proszę starać się wyważać słowa.
- Olek

Nie no, przecie prętniki i gurami to ta sama rodzina - guramiowate, także sprzadawca miał racje.

(09.09.2011, 16:42)Kroczek33 napisał(a):  Wszystkie ryby moim zdaniem są bardzo słabej jakości , kupowane byle gdzie od byle kogo na odczepnego .

Ogółem można powiedzieć , że wszystkie osobniki na zdjęciach to bastardy .
Ewentualnie 5 może być samicą Ps.elongatus mphanga , lub bastardem mphangi z neon spotem .

Chyba masz racje większość ryb dostałem od znajomego co zmienia obsadę, a do tego może są słabo wybarwione gdyż karmił je pokarmami z tropicala ( mix i spirulina) moich ryb było jest kilka szt miedzy innymi ze zdjęcia nr 5 i 7 .

Witam. Zauważyłem w zoologiczny rybę, której nie znam nazwy ani nie posiadam zdjęcia ale spróbuję ją opisać. a więc tak :
Wąskie długie ciało o kolorze przypominającym piasek długość około 5 cm cały czas pływa przy dnie poruszając się przy tym jak wąż w tylnych płetwach przypomina bardzo malutkiego węgorza tyle ze jest o kolorze piasku ...
cechy charakterystyczne to to że ma na przodzie głowy kolec długości 1cm
i na 100% jest to ryba słodkowodna

Nowe 112 litrów :):):):):) Na razie w budowie :)

http://www.akwaswiat.net/-112l-towarzysk...#pid265554

Pomagam w przeprowadzaniu restartu akwarium w odległości do 20km od Jastrzębia-Zdroju
info gg: 9823462

Skocz do: