RE: [84l] Kardynałkowo-roślinne - fotorelacja z restartu, Buła -
Basteq - 06.12.2011
Ładnie to wygląda ale przydałby sie sporu rozgałęziony korzonek.
Fajne rybki

Planuję ich około 40 sztuk w nowym akwa.
Bulkas - 07.12.2011
Czy ja wiem czy takie fajne? Mordy takie przykre

Samce jeszcze nawet znośne są, ale samice są brzydkie

Ale lubię je, pocieszne skurczybyki.

Krzaki podniosły się trochę po przycince i już nieco naturalniej to wygląda
lion122 - 07.12.2011
Piękne jednym słowem.Kardynałki fajne rybki , dobrze się prezentują wśród krzaków.Pozdrawiam i zazdroszczę ;D
Kroczek33 - 17.12.2011
bardzo fajny zbiornik , taki prosty i naturalny
Bulkas - 23.12.2011
Robiłem dzisiaj 'świąteczne' porządki w akwarium.

I fotka z przodu
tutaj.
mcda-p - 23.12.2011
A cóż ty tam niby sprzątałeś? Ciągle masz porządek, pewnie nawet rąk nie zamoczyłeś

W ogóle to tak sobie myślałam ostatnio o obsadzie z kardynałkami. Bo chyba oprócz nich nic z ryb tam nie pływa prawda? A może by tak przylgę chińską skombinować? Wymagania mają podobne i nawet pasowały by biotopowo
adrenalina - 23.12.2011
Ładna kondycja roślin. Ile dozujesz b/s?
Bulkas - 23.12.2011
(23.12.2011, 18:38)mcda-p napisał(a): A cóż ty tam niby sprzątałeś? Ciągle masz porządek, pewnie nawet rąk nie zamoczyłeś 
Te heteranthery ucinam zawsze do 5-10 cm poniżej poziomu a za 3 dni znowu dotykają tafli

Z nimi są największe jaja, bo ciężko to poucinać tak, żeby formowało w miarę fajny krzak. Najmniej wymagające są rotale, przycinam je, czubki wyrzucam i za parę dni znowu to wygląda w miarę ok.
Heńka trochę formowałem, i ucinałem bardziej zaglonione gałązki. No, bo akwarium mimo tego, że na zdjęciach tego tak bardzo nie widać, boryka się z problemem nitkowanych glonów... Dlatego dzisiaj robiłem gruntowne sprzątanie, wymianę waty w filtrze, podmiana 50% wody. Zasadziłem też po prawej stronie rogatka, rok temu pomógł mi w walce z glonami, może teraz też się na coś przyda.
Ogólnie to jak zwalcze glony, to pomyśle nad nieco ambitniejszym pierwszym planem z prawej strony, bo aktualnie jest tam pusto, chociaż heniek już się tam przedziera

Ogólnie liczyłem na eleocharisa, ale najpierw porósł glonem, a potem utonął w heńku
Bąbelków puszczam 2 na sekundę.
mcda-p - 23.12.2011
(23.12.2011, 19:23)Bulkas napisał(a): (23.12.2011, 18:38)mcda-p napisał(a): A cóż ty tam niby sprzątałeś? Ciągle masz porządek, pewnie nawet rąk nie zamoczyłeś 
Te heteranthery ucinam zawsze do 5-10 cm poniżej poziomu a za 3 dni znowu dotykają tafli
Z nimi są największe jaja, bo ciężko to poucinać tak, żeby formowało w miarę fajny krzak. Najmniej wymagające są rotale, przycinam je, czubki wyrzucam i za parę dni znowu to wygląda w miarę ok.
Heńka trochę formowałem, i ucinałem bardziej zaglonione gałązki. No, bo akwarium mimo tego, że na zdjęciach tego tak bardzo nie widać, boryka się z problemem nitkowanych glonów... Dlatego dzisiaj robiłem gruntowne sprzątanie, wymianę waty w filtrze, podmiana 50% wody. Zasadziłem też po prawej stronie rogatka, rok temu pomógł mi w walce z glonami, może teraz też się na coś przyda.
Ogólnie to jak zwalcze glony, to pomyśle nad nieco ambitniejszym pierwszym planem z prawej strony, bo aktualnie jest tam pusto, chociaż heniek już się tam przedziera
Ogólnie liczyłem na eleocharisa, ale najpierw porósł glonem, a potem utonął w heńku 
Tere fere....
Co chcesz od heteranthery? Na drugi dzień po przycince wygląda bardzo przyzwoicie; cóż z tego, że trzeciego trzeba biec po nożyczki?

PS: Tnij ją z tendencją spadkową ku środkowi baniaka, aż porządnie się zagęści, chociaż nie można powiedzieć, żeby twoja należała do rzadziochy.
Kurczę, jak popatrzeć na początki tego zbiornika, to aż się nie chce wierzyć że to ten sam
Bulkas - 31.12.2011
Akwarium się dużo nie zmieniło:
ale postanowiłem pochwalić się fajnym ujęciem jednego z samców zamieszkujących moje krzaki: