13.10.2011, 19:00
Witam.
Jak pewnie chwaliłem się już w starym temacie, w moim zbiorniku został przeprowadzony restart
Litraż: 84l
Wymiary: 60x35x40cm
Filtr: JBL Cristal Profi e700, z wkładami: ceramika, gąbka, wata filtracyjna
Podłoże: Filtus Floran
Substrat: JBL Aquabasis 2.5l
Oświetlenie: Juwel High-Lite Day 24W + Juwel High-Lite Nature 24W
Pokrywa: firmy Wromak, wyklejona sreberkiem
CO2: Butla 1,5kg, reduktor z rotametrem i zaworem igłowym, dyfuzor ze spiekiem Nano
Fauna: Na razie brak, będą: 20x Kardynałek chiński, 4x Otocinklus przyujściowy, ~20x krewetek RC
Flora: Rogatek (tymczasowo, na start), Rotala okrągłolistna, Eleocharis, Duży heniek, Bakopa Karolińska, Heterantera paskowana.
Nawożenie: Póki co potas i CO2
No ale od początku - żwirek ten co ostatnio: Filtus Floran 6-7l zmiksowany z 2-3lg bazaltu i żwiru rzecznego. Pod żwirek substrat, tym razem zrezygnowałem z Filtus Floran Start i kupiłem JBL Aquabasis. Między żwir a substrat dałem siatkę, która ma zapobiegać przedostawaniu się granulek nawozu do toni wodnej.
Korzeń dokładnie wyszorowany z glonów i wyparzony:
Zalewanie akwarium, tradycyjnie na talerzyk:
No i wersja aktualna, po otrzymaniu przesyłki z roślinami:
Roślinki które przyszły, były nieco pozgniatane (szczególnie Heterantera), ale myślę że coś z nich będzie.
Akwarium aktualnie ma 6 dni.
Jak pewnie chwaliłem się już w starym temacie, w moim zbiorniku został przeprowadzony restart
Litraż: 84l
Wymiary: 60x35x40cm
Filtr: JBL Cristal Profi e700, z wkładami: ceramika, gąbka, wata filtracyjna
Podłoże: Filtus Floran
Substrat: JBL Aquabasis 2.5l
Oświetlenie: Juwel High-Lite Day 24W + Juwel High-Lite Nature 24W
Pokrywa: firmy Wromak, wyklejona sreberkiem
CO2: Butla 1,5kg, reduktor z rotametrem i zaworem igłowym, dyfuzor ze spiekiem Nano
Fauna: Na razie brak, będą: 20x Kardynałek chiński, 4x Otocinklus przyujściowy, ~20x krewetek RC
Flora: Rogatek (tymczasowo, na start), Rotala okrągłolistna, Eleocharis, Duży heniek, Bakopa Karolińska, Heterantera paskowana.
Nawożenie: Póki co potas i CO2
No ale od początku - żwirek ten co ostatnio: Filtus Floran 6-7l zmiksowany z 2-3lg bazaltu i żwiru rzecznego. Pod żwirek substrat, tym razem zrezygnowałem z Filtus Floran Start i kupiłem JBL Aquabasis. Między żwir a substrat dałem siatkę, która ma zapobiegać przedostawaniu się granulek nawozu do toni wodnej.
Korzeń dokładnie wyszorowany z glonów i wyparzony:
Zalewanie akwarium, tradycyjnie na talerzyk:
No i wersja aktualna, po otrzymaniu przesyłki z roślinami:
Roślinki które przyszły, były nieco pozgniatane (szczególnie Heterantera), ale myślę że coś z nich będzie.
Akwarium aktualnie ma 6 dni.