• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

akwarium 60 litrów

Witam mam zamiar kupić akwarium które będzie stało na komodzie,akwarium będzie miało 60 litrów i nie wiem jak i czy trzeba wzmacniać ją jakoś ? oto zdj

Załączone pliki Miniatury

(02.02.2015, 15:21)stefan85 napisał(a):  Samo zdjęcie nie wiele mówi o jakości szafki. Trudno coś doradzić na odległość.

A mam jeszcze jedno pytanie,słyszałem dziś w pracy ze wodę do akwarium można odrazu wlać z klanu i niech pochodzą wszystkie przyrządy przez dwa dni bez dodawania żadnych uzdatniaczy i potem już można wpuszcza rybki. co o tym myślicie ?

(02.02.2015, 15:49)stefan85 napisał(a):  Jezeli w kranie nie jest chlorowana to oczywiście. Problem tylko w tym że pewnie zimniejsza będzie więc nie wolno zbyt dużych podmian. Wszelkie uzdatniacze to tylko marketing i dojenie klienta. Każda chemia bardziej szkodzi niż pomaga - chyba że to nawóz albo starter z bakteriami - tu opinie też sa podzielone.

Czyli dziś wlewam prosto z klanu wodę i włączam filtr,grzałkę itp i niech chodzi przez dwa dni,jak myślicie dobry plan ?

Nie 2 dni tylko co najmniej 2 tygodnie a najlepiej to i miesiąc.

Akwarium nie będzie dużo ważyło komoda spokojnie wytrzyma.
A z zakupem obsady naprawde nie ma co się spieszyć.

(02.02.2015, 16:14)mariusz404 napisał(a):  Akwarium nie będzie dużo ważyło komoda spokojnie wytrzyma.
A z zakupem obsady naprawde nie ma co się spieszyć.

Komoda jest bardzo masywna,jeszcze jedno pytanie czy mogę te akwarium postawić na rogu a w drugim rogu co innego ? chodzi mi czy nie przewazy xd

Szkoda ryb, lepiej od razu wrzucić pół kostki np. mrożonej artemii

to w końcu po jakim czasie wpuścić pierwsze rybki i jaki gatunek na początek ?

Cytat:Komoda jest bardzo masywna,jeszcze jedno pytanie czy mogę te akwarium postawić na rogu a w drugim rogu co innego ? chodzi mi czy nie przewazy xd

Nie przeważy Smile

(02.02.2015, 19:33)serpico23 napisał(a):  Szkoda ryb, lepiej od razu wrzucić pół kostki np. mrożonej artemii

Co myślicie na temat ze po tyg wpuszczę 6 sztuk Neon Innesa potem po 3-ch dniach parę mieczyków i potem znowu po 3-ch dniach parę gupików ?

Skocz do: