12.11.2013, 00:15
Tak w skrócie to wodę odlałem i wymieniłem podłoże w całym akwa ponieważ w piasku samym roślinny ledwo ciągnęły wiec zakładam nowy temat bo trochę się pozmieniało.
Dane techniczne
Wymiary 120x40x50 240 l
Grzałka 300 V
FILTR ZEWN. HW-303B z lampa UV
Filtr Wewnetrzy Aquael fan 2 <mechaniczny>
Oświetlenie 2 x 30 t8
ledy koło 170 ledów < miałem zbędne leżeć w piwnicy to wsadziłem w szynę uszczelniłem i dołożyłem na razie nic z tym się nie dzieje > świeca 24h
Bimbrownia samoróbka
Podłoże
JBL Manado
Jbl Aqua Basic
Obsada
2 harem Gurami Marmurkowych
1 sztuka Gurami mozaikowy <samica>
1 x harem zbrojnika niebieskiego
1x sum kiryskowaty
10 x razbor klinowych
5 gupików endlera
6 kirysków
6 otosków
1 Bojownik
2 x ślimaki helenki zapobiegawczo
Planny na przyszłość to korci mnie żeby jakieś krewetki dołożyć ale tu jeszcze nie jestem pewien czy to realne z moją ferajna
Dołożenie zielska na 1 plan i na tył
No i korzeń mam nadzieje że kora zejdzie z całego.
i dużo dalsze plany to wymiana świetlówek <fotki są ciemniejsze niż w rzeczywistości ponieważ wychodziła mi biała plama na zdjęciach wiec w ustawieniach aparatu coś pogrzebałem>
Mija 3 dzień od całek akcji która trwałą koło 7 godzin
taki stan obecny

Samce Szybko wzięły się spowrotem do roboty i na dzień dzisiejszy w dwóch częściach akwa posiadam już gniazda oto większe

Karmienie

I takie o
Dane techniczne
Wymiary 120x40x50 240 l
Grzałka 300 V
FILTR ZEWN. HW-303B z lampa UV
Filtr Wewnetrzy Aquael fan 2 <mechaniczny>
Oświetlenie 2 x 30 t8
ledy koło 170 ledów < miałem zbędne leżeć w piwnicy to wsadziłem w szynę uszczelniłem i dołożyłem na razie nic z tym się nie dzieje > świeca 24h
Bimbrownia samoróbka
Podłoże
JBL Manado
Jbl Aqua Basic
Obsada
2 harem Gurami Marmurkowych
1 sztuka Gurami mozaikowy <samica>
1 x harem zbrojnika niebieskiego
1x sum kiryskowaty
10 x razbor klinowych
5 gupików endlera
6 kirysków
6 otosków
1 Bojownik
2 x ślimaki helenki zapobiegawczo
Planny na przyszłość to korci mnie żeby jakieś krewetki dołożyć ale tu jeszcze nie jestem pewien czy to realne z moją ferajna
Dołożenie zielska na 1 plan i na tył
No i korzeń mam nadzieje że kora zejdzie z całego.
i dużo dalsze plany to wymiana świetlówek <fotki są ciemniejsze niż w rzeczywistości ponieważ wychodziła mi biała plama na zdjęciach wiec w ustawieniach aparatu coś pogrzebałem>
Mija 3 dzień od całek akcji która trwałą koło 7 godzin
taki stan obecny 
Samce Szybko wzięły się spowrotem do roboty i na dzień dzisiejszy w dwóch częściach akwa posiadam już gniazda oto większe

Karmienie

I takie o