• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Glony..??

Witam
Nowe akwarium. 120x50x60 Zalane dwa dni temu i...
Pierwszego dnia -chlor, ale woda czysta.
Drugiego dnia - woda zrobiła się mętna, ale nie zraziło mnie to, bo patrząc na zdjęcia zakładanych akwariów w pierwszej fazie to chyba normalne.
Trzeci dzień - na przedniej szybie pojawił się nalot, i martwi mnie, bo co to jest i dlaczego się pojawił..? w pierwszej chwili myślałem ze to chlor, bo robi takie złudzenie bo ma odcień delikatnie biały ( nie bardzo wiem jak go opisać, ale podobny do chloru- to chyba najbliższe stwierdzenie.), ale niestety to nie chlor, co to może być i jak się tego pozbyć.?

Załączone pliki Miniatury

Najprawdopodobniej to jest "NIC" Smile poczekaj jeszcze tydzień niech akwa zacznie dojrzewać i wtedy zobaczysz. jest za wcześnie na jakiekolwiek diagnozy. Masz tam rośliny? Filtr? opisz coś więcej i zmień tytuł posta bo poleci do kosza!

(24.09.2011, 23:01)DuH napisał(a):  Najprawdopodobniej to jest "NIC" Smile poczekaj jeszcze tydzień niech akwa zacznie dojrzewać i wtedy zobaczysz. jest za wcześnie na jakiekolwiek diagnozy. Masz tam rośliny? Filtr? opisz coś więcej i zmień tytuł posta bo poleci do kosza!

Filtr - JBL e1501.
Grzałka - Eheim z termostatem 200w- temp.- 25stop.
Flora:
- Hygrophila thailand x2
- VALLISNERIA SPIRALIS trawka
- anubias barteri x1
roślin jest mało bo w sklepie był kiepski wybór i ceny z kosmosu, zamówiłem na allegro i czekam na dostawę, odnośnie roślin to dzień przed tą "wysypką" na szybach Smile zostały posadzone te rośliny.
A teraz oświetlenie:
http://www.akwaswiat.net/nie-dzialajace-...29286.html
dałem ciałaSmile, będzie w poniedziałek druga świetlówka, teraz oświetlenie naturalne, i lampka z biurka 35w.
A teraz odnośnie tytułu- na jaki mam zmienić by nie wylądował w koszu bo nie wiem., więc w razie co to proszę nie wyrzucać tylko napisać jaki tytuł mam napisać i ja to szybciutko zmienię.

Skocz do: