Glony..?? -
AdasDriver - 24.09.2011
Witam
Nowe akwarium. 120x50x60 Zalane dwa dni temu i...
Pierwszego dnia -chlor, ale woda czysta.
Drugiego dnia - woda zrobiła się mętna, ale nie zraziło mnie to, bo patrząc na zdjęcia zakładanych akwariów w pierwszej fazie to chyba normalne.
Trzeci dzień - na przedniej szybie pojawił się nalot, i martwi mnie, bo co to jest i dlaczego się pojawił..? w pierwszej chwili myślałem ze to chlor, bo robi takie złudzenie bo ma odcień delikatnie biały ( nie bardzo wiem jak go opisać, ale podobny do chloru- to chyba najbliższe stwierdzenie.), ale niestety to nie chlor, co to może być i jak się tego pozbyć.?
RE: Glony..?? -
DuH - 24.09.2011
Najprawdopodobniej to jest "NIC"

poczekaj jeszcze tydzień niech akwa zacznie dojrzewać i wtedy zobaczysz. jest za wcześnie na jakiekolwiek diagnozy. Masz tam rośliny? Filtr? opisz coś więcej i zmień tytuł posta bo poleci do kosza!
RE: Glony..?? -
AdasDriver - 25.09.2011
(24.09.2011, 23:01)DuH napisał(a): Najprawdopodobniej to jest "NIC"
poczekaj jeszcze tydzień niech akwa zacznie dojrzewać i wtedy zobaczysz. jest za wcześnie na jakiekolwiek diagnozy. Masz tam rośliny? Filtr? opisz coś więcej i zmień tytuł posta bo poleci do kosza!
Filtr - JBL e1501.
Grzałka - Eheim z termostatem 200w- temp.- 25stop.
Flora:
- Hygrophila thailand x2
- VALLISNERIA SPIRALIS trawka
- anubias barteri x1
roślin jest mało bo w sklepie był kiepski wybór i ceny z kosmosu, zamówiłem na allegro i czekam na dostawę, odnośnie roślin to dzień przed tą "wysypką" na szybach

zostały posadzone te rośliny.
A teraz oświetlenie:
http://www.akwaswiat.net/nie-dzialajace-oswietlenie-t-29286.html
dałem ciała

, będzie w poniedziałek druga świetlówka, teraz oświetlenie naturalne, i lampka z biurka 35w.
A teraz odnośnie tytułu- na jaki mam zmienić by nie wylądował w koszu bo nie wiem., więc w razie co to proszę nie wyrzucać tylko napisać jaki tytuł mam napisać i ja to szybciutko zmienię.