• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

WKŁADY Z WŁÓKNINY-FILTRACJA

Witam, od pewnego czasu zauważyłam że są oferowane zamienniki oryginalnych drogich wkładów na allegro http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=1868615 , ktoś się skusił, używał ich? Po opiniach wygląda na to że to są bardzo dobre wkłady no i przede wszystkim tanie Smile
Jeżeli ktoś miał do czynienia z nimi bardzo proszę o opinie.

Nie wiem czy aż tak potrzebna jest włóknina jeśli się ma ceramikę ,gąbki i zeolit - chyba ,że się mylę.

przez włókninę nie przeleci prawie żadne zanieczyszczenie mechaniczne, więc coś daje.
A nie lepiej kupić włókninę i samemu zrobić wkład?

Jak ktoś ma tylko czas i ochotę bawienie się w wycinanie wkładów to pewnie że może tak robić, nawet i akwarium może sobie sam posklejać, chodziło mi o opinie tych zamienników Smile Jeżeli mam tracić czas albo dać 2zł to wybieram to drugie, majątek to nie jest Smile no nic...zamówię sobie parę sztuk i napisze opinie Smile
aaa..i jeśli chodzi o to czy warto stosować włóknine to żadna gąbka ani wkład biologiczny nie wyłapie DROBNYCH zanieczyszczeń ;] więc tu nawet nie ma co dyskutować ;]

ja nie mówię o wycinaniu. Jak biorę włókniną w paczkach takich samych jak wata i układam w filtrze.

Kupiłam do tetry 700, dostałam i powiem że rewelacja. Praktycznie identyczne jak oryginały, grubsze no i przede wszystkim tańsze. Jak ktoś się zastanawia to nie ma nad czym, na pewno będzie zadowolony. Ja osobiście polecam i na pewno kupię ponownie. Wreszcie koniec z przepłacaniem za oryginały.

Skocz do: