1
Witam, od pewnego czasu zauważyłam że są oferowane zamienniki oryginalnych drogich wkładów na allegro
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=1868615 , ktoś się skusił, używał ich? Po opiniach wygląda na to że to są bardzo dobre wkłady no i przede wszystkim tanie

Jeżeli ktoś miał do czynienia z nimi bardzo proszę o opinie.
14
Nie wiem czy aż tak potrzebna jest włóknina jeśli się ma ceramikę ,gąbki i zeolit - chyba ,że się mylę.
16
przez włókninę nie przeleci prawie żadne zanieczyszczenie mechaniczne, więc coś daje.
A nie lepiej kupić włókninę i samemu zrobić wkład?
1
Jak ktoś ma tylko czas i ochotę bawienie się w wycinanie wkładów to pewnie że może tak robić, nawet i akwarium może sobie sam posklejać, chodziło mi o opinie tych zamienników

Jeżeli mam tracić czas albo dać 2zł to wybieram to drugie, majątek to nie jest

no nic...zamówię sobie parę sztuk i napisze opinie

aaa..i jeśli chodzi o to czy warto stosować włóknine to żadna gąbka ani wkład biologiczny nie wyłapie DROBNYCH zanieczyszczeń ;] więc tu nawet nie ma co dyskutować ;]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.05.2011, 14:36 {2} przez
mlodyon.)
16
ja nie mówię o wycinaniu. Jak biorę włókniną w paczkach takich samych jak wata i układam w filtrze.
1
Kupiłam do tetry 700, dostałam i powiem że rewelacja. Praktycznie identyczne jak oryginały, grubsze no i przede wszystkim tańsze. Jak ktoś się zastanawia to nie ma nad czym, na pewno będzie zadowolony. Ja osobiście polecam i na pewno kupię ponownie. Wreszcie koniec z przepłacaniem za oryginały.