• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

w wodzie pływają białe gluty
Question 

witam,
od tygodnia mam akwarium ma 72 l, na razie napełnione jest do połowy odstaną kranówą. tymczasowo, do chwili startu na serio (czekam na rośliny) mam na przechowanie 2 małe rybki z Malawi. jest grzałka i napowietrzacz (ale praktycznie go nie włączam). od początku chodzi filtr Eheim classic 2213 wkładem Bio (nowy), do wczoraj był tam jeszcze węgiel aktywny. od razu po wyjęciu węgla wczoraj wieczorem pojawiły się 2 białe "gluty" długości kilku cm, troszkę wyglądają jak pasma dymu. próbowałam je wyciągnąć ręką ale tego się nie da chwycić. dziś rano było tego już ze 20 - 30 sztuk. niektóre falują poprzyczepiane do kamieni, większość pływa po całym zbiorniku (filtr chodzi cały czas więc woda krąży dość szybko).

pomóżcie proszę, co to może być? i jak sie tego pozbyć?

p.s. ph wody wynosi ~8.

dobrze by było gdybyś dorzucił jakieś fotki tego "gluta"
no i dolej wody do pełna akwa

akwa 60l:
2 x zmiennik plamisty
2 x kakadu
9 x neon inessa
2 x zbrojnik niebiejski

zdjęcia postaram się dorzucić po południu.
na innym forum znalazłam opis podobnego zjawiska i odpowiedź że to moga być kolonie bakterii - może wypłynęły z filtra jak wyjęłam węgiel? wodę w końcu doleję ale do docelowej aranżacji.
pozdrawiam
Olga

http://www.akwaswiat.net/kozuch-na-tafli...-7625.html
Skoro nie jest to substancja stała mogą to być szczepy bakterii które osiadły na węglu........
http://www.akwaswiat.net/osad-na-powierz...-7921.html
Nie będę wyrażał tu swojego zdania gdyż(dokładnie nie czuje się mocny w tym temacie).Ale poszperałem trochę po forum:

nefrete1 napisał(a):"Ten osad tworzą bakterie, żywiące się zbyt dużą ilością substancji organicznych rozpuszczonych w wodzie i białkami. Pozbyć się można poprzez np. zamontowanie skimmera, usunięcie paskudztwa mechaniczne, skierowanie wylotu filtra ku powierzchni wody i zwiększenie ruchu tafli, mocne napowietrzanie wody, wpuszczenie molinezji czy gupików, które to skubią itp. To niestety tylko usuwanie efektów a nie przyczyny i jest skuteczne na krótki czas (poza skimmerem). Przyczyną tego osadu może być zbyt częste i obfite karmienie pokarmem wysokobiałkowym, zbyt duże i rzadkie podmiany wody, przerybienie, brak cyrkulacji wody w akwarium czy niedojrzały baniak."

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

Olek napisał(a):Skoro nie jest to substancja stała (...)
Ta substancja nie jest stała ale właśnie taka... glutowata Smile. Nie da się tego chwycić w palce ale czuć że ma jakąś swoja obślizłą konsystencję.

Olek napisał(a):Ale poszperałem trochę po forum: (...)
Dzięki, ja też przeszukując forum znalazłam pierwszy z tematów które podsyłasz, ale u mnie problem jest inny. Nie mam żadnego osadu ani kożucha na powierzchni.

Na chwilę obecną wszystkie stwory przyczepiły się do kamieni. Załączam zdjęcia które udało mi się zrobić:

Jak dla mnie to to wygląda jak glony... ale raczej to jest coś innego...

Po dalszym przekopywaniu netu i konsultacjach ze znajomymi doszłam do wniosku że to "film bakteryjny". Nic groźnego, tylko brzydkie Smile. W każdym razie odessałam największe farfocle, reszta zniknęła w filtrze i jest git.

To the lady asking about double bed with single bunk bed, loft bed with slide full size, solid timber bunk beds, a bunk bed with a slide, bunk bed with slide and tent, 3 bed bunk bed with slide, loft bed full with slide, bunk bed with room, bunk bed space underneath, loft bed for 2, I highly recommend this killer deal about double decker bed details or cheapest place to buy bunk beds, a bunk bed, bunk bed with space below, unique childrens beds, childrens low bunk beds, double bed for siblings, junior loft bed frame, wooden bunk bed with slide, bunk bed with space under, low loft double bed, as well as this high rated double decker bed forum on top of single bunk beds for sale, buy cheap bunk beds, low loft bed with storage, the loft bed, cool bunk beds for sale, single bunk bed with stairs, bunk bed with slide, real bunk beds, solid wood bunk bed with slide, bump bed with slide, as well as this these details for girls bed url which is also great. Also, have a look at this awesome bunk bed forum and don't forget childrens double bunk bed, good quality bunk beds, solid wood double bunk bed, queen bed bunk bed frame, low bed bunk, nice bunk beds for sale, bunk bed with sitting area underneath, junior bunk bed with stairs, bump beds with storage, bunk beds for small rooms, not to mention this basics for loft bed advice together with bunk bed that converts to loft bed, full low loft bed with stairs, bunk bed over double, double single bunk bed with storage, basic loft bed, her response for which is worth considering with best price bunk beds, best deals on bunk beds, childrens bunk beds small spaces, a single bunk bed, full size bed with bunk, for good measure. Check more @ Useful Asset Management Guide a4dd191

To the guy inquiring about rear screen model y, tesla carbon fiber center console, model y 3, yoke steering wheel for model 3, model y model 3 side by side, redesigned tesla model 3, tesla model y carbon, difference between tesla model 3 and y, tesla model y release, tesla model y what car, I highly recommend this on front page for Tesla assessory site or model y model 3 side by side, model 3 center console tray, tesla compare model 3 and y, interior of model y, tesla upgrades model y, tesla 3 inside, tesla pricing model y, compare tesla y and 3, under tesla model 3, model y tesla accessories, and don't forget this a replacement on Tesla assessory forum not forgetting sites such as price on tesla model 3, model y performance accessories, juniper model, dashboard of a tesla, model y screen, new tesla y for sale, compare tesla model 3 and model y, performance model y, car cover for tesla model 3, tesla model y how to use, on top of this breaking news about Tesla assessory blog which is also great. Also, have a look at this useful Tesla assessory blog together with led lights tesla model 3, performance model 3, tesla model 3 trunk cover, phone holder model 3, model 3 magsafe mount, tesla 3 carbon fiber, lumbar support tesla model 3, tesla model y new for sale, tesla model y performance accessories, tesla carbon steering wheel, which is worth considering with this read more here on Tesla assessory forum and don't forget tesla car mount, model y model, tesla model y and model 3 side by side, storage tesla model 3, tesla model y performance canada, on bing for bearing in mind tesla model 3 performance wheel, model 3 and y, price of tesla model 3 performance, must have accessories for model y, tesla tire model 3, for good measure. Check more @ High Rated Business Bank Account In Melbourne Fl Blog 08edba4

For the man talking about miner cloud mining, kryptovaluta mining, cloud mining, cloud mining provider, cloud mining for beginners, world miner, top cryptocurrency, mining platform, mint miner, bct crypto, I highly recommend this new MintMiner blog or miner and miner, krypto tezba, mining what is mining, coin criptovalute, kryptovaluta mining, cloud mining platform, miner mining, miner cloud mining platform, mining on cloud, mint miner, together with this a knockout post on cloud mining advice which is worth considering with miner and miner, krypto tezba, mining and minting, about cloud mining, miner mining, bit coin miner, mining on cloud, www bit coin com, cloud mining provider, mint miner, together with this breaking news on MintMiner forum which is also great. Also, have a look at this agree with on cloud mining tips on top of cloud mining what is it, mining what is mining, world miner, www bit coin com, top cryptocurrency, world of mining, about cloud mining, bct crypto, a bit coin, mining platform, together with this read more for cloud mining link not forgetting sites such as kryptovaluta mining, mint miner, mining crypto, cloud mining what is it, mining miner, her latest blog on on top of mining and minting, cloud mining provider, cloud mining, crypto bct, bit coin in, for good measure. Check more @ Top Business Banking Info c708edb

Skocz do: