30.12.2008, 14:29
aqualady napisał(a):Napisałam moim zdaniem, nie muszę uzasadniać. Wasza dyskusja jest bez sensu, bo nie patrzycie na to co jest tylko wymyślacie co by było gdyby.Owszem musisz, wypowiadając się w tak zdecydowany sposób wypadałoby jakoś uargumentować swoje zdanie.
Ja też piszę co jest moim zdaniem.
aqualady napisał(a):Kejdi daj mi argumenty za tym, że kula nie różni się od zwykłego akwarium prostokątnego i poprzyj to dowodami naukowymi. Zobaczymy.Jak na razie z mojej strony poleciało dość argumentów, z Twojej bardzo niewiele a te które podałaś nie trzymają się kupy o czym była już mowa wcześniej.
W akwarystyce trudno o naukowe dowody na każdy temat.
Cała ta dyskusja jest odpowiedzią na szczekanie 'kula to zło, kula zabija' , bezmyślne powtarzanie tego co przeczytało się na innych forach. Najpierw więc z tej strony doszukujmy się solidnych argumentów.
Do jakich sytuacji może to doprowadzić ?? Skoro nie chce Ci się czytać, to zacytuję raz jeszcze (post pojawił się w tym temacie):
Lara napisał(a):UWAGA!!!
Nigdy w życiu nie trzymaj ryb w kuli!Jest dla nich śmiertelna.Proponuję akwarium.Ja mam 16-litrowe i trzymam w nim 3 welonki.Są bardzo szczęśliwe.Dokupiłam im filtr.A wracając do akwarium kosztowało 24 złote,jest tam wystarczająco dużo miejsca i jest ono bardzo łatwe w utrzymaniu.Bowiem nie wymieniamy całej wody,tylko 20%tej mętnej i dolewamy świeżej.Pisz, odpowiem na każde pytanie.