uu akwa ładne.ale powiem szczerze że będziesz miała problem z glonami.akwa nie powinno tak stać jak te.przy ścianie.masz większe natężenie ciężaru też na podłoge+twój ciężar jak staniesz przy nim.możesz sobie policzyć ile waży.dalej od ściany to podłoga jest słabsza.
Nie martwię się tym za bardzo bo to blok z jaichś zbrojonych płyt. Poza tym miałam znajomego prawie 200kg żywej wagi i nic się pod nim nie zarwało
A z glonami nie ma problemu, całe wakacje waliło słońce prosto w akwa i jest tylko lekki rzucik zielonych kropeczek, żadne nitkowce się nie utrzymały przy moich kosiarach
apri cort napisał(a):Nie martwię się tym za bardzo bo to blok z jaichś zbrojonych płyt. Poza tym miałam znajomego prawie 200kg żywej wagi i nic się pod nim nie zarwało
A z glonami nie ma problemu, całe wakacje waliło słońce prosto w akwa i jest tylko lekki rzucik zielonych kropeczek, żadne nitkowce się nie utrzymały przy moich kosiarach
to w takim razie spoko.to dobrze że chociaż te glony nie są za mocne w akwa.
No bo czymże byłoby akwa bez glona?????? ahahahaaaA!!
A tak a propos 240l... Mam taki szczwany plan...
Jedną stronę zbiornika chcę zrobić tak: Korzeń dla Zygmunta, duuuużo nurzańca i 3 pary skalarów.
A z drubiej strony bazaltowe groty obsadzob=ne z wierzchu mchem jawajskim dla ślepczyków. Otoski jako dyskretni czyściciele dla ogółu.
Czy taki układ przejdzie?? To w końcu 1,2m długości, czyli jak dwa akwa.
apri cort napisał(a):No bo czymże byłoby akwa bez glona?????? ahahahaaaA!!
A tak a propos 240l... Mam taki szczwany plan...
Jedną stronę zbiornika chcę zrobić tak: Korzeń dla Zygmunta, duuuużo nurzańca i 3 pary skalarów.
A z drubiej strony bazaltowe groty obsadzob=ne z wierzchu mchem jawajskim dla ślepczyków. Otoski jako dyskretni czyściciele dla ogółu.
Czy taki układ przejdzie?? To w końcu 1,2m długości, czyli jak dwa akwa.
pewnie ,że przejdzie jak to zrobisz z głową to wszystko sie da.moje ma1,1cm dł. tylko 20lmniej od twojego