Mam do Was pytanko. Czy moja platka jest w ciąży a jeśli jest to za ile powinnam spodziewać się małych dziubdzich rybek? Bo nie wiem kiedy powinnam ją odłowić. Dołączam pare zdjęć, może nie są zbyt dobrej jakości ale cóż { chodzi mi o tą platkę co ma czarne plamki na ogonie} Naczytałam się dużo o czarnych plamkach przy odbycie jeśli rybka jest w ciąży ale ja u siebie takiej plami za bardzo nie widzę. Fakt, coś tam jej się ściemniło ale nie wiem Z góry dziękuje za pomoc!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.09.2008, 17:44 {2} przez Tituf49.)
no właśnie wiem że mało widać..bo to czwana bestia jest, jak chce jej cyknąć fotkę to ucieka o_O. nie wiem zupełnie za ile powinnam się spodziewać zabawy w porodówkę;p jesli oczywiście jest w ciąży
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.09.2008, 18:40 {2} przez Tituf49.)
Moja Molinezja żaglopłetwa jest kotna (w ciąży) wiem to bo jest gruba jak beczka Tylko ona jest już w ciąży bardzo długo i martwię się o nią bo jest coraz grubsza i przy ogonie na brzuszku w okolicach odbytu po prostu jej skóra się wytarła po jednej i po drugiej stronie, ma delikatne ranki, boje się że mi pęknie tak jak napisał kolega wyżej. Niestety nie mam kotnika bo nie sądziłam, że kiedyś rybki mi sie rozmnoża i w sumie nie dbam o to żeby były maluchy, bo raz że pewnie byłoby ich dużo, a dwa że nie miałabym potem co z nimi zrobić. Ale o moja rybkę się martwię, czy powinnam ja jednak mimo wszystko oddzielić od pozostałych???
Przyszedl czas i na mnie, od kilku dni zauważyłem zmianę w budowie mojej Gurami, zrobiła się pękata i wyraźnie pociemniała, mam tez samca, który nie bardzo kwapi się do budowy gniazda ani jej nie atakuje. poprzednie gurami które w krótkim czasie dośc mocno przybrały kończyły po kilku dniach na dnie z wygryzioną dziurą w brzuchu, nie chciałbym za żadne skarby by ta podzieliła ich los. piszę bo potrzebuję waszej rady, czy mam ją odłowic i przenieść? czy może czekac co będzie dalej? Nie wiem do końca na czym polega wspomniane gniazdo ale wiem że samiec ja wyciska. Co mam robić?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.10.2008, 19:41 {2} przez michaelx.)
słuchajcie wczoraj wieczoram moje 3 gupiki miały czrną plame w okolicach odbytu i to dużą plame wszystkie mają duże brzuchy ale dziś rano 2 gupiki nie miały tej plamy ale duży brzuch tak
MOJE PYTANIE BRZMI TAK CZY SĄ ONE W CIĄŻY
I CZY MOGŁY URODZIĆ W NOCY I JE ZJEŚĆ POZDRAWIAM[/color]
bartek99, czy zainteresowałeś się już w jakikolwiek sposób szukaniem nowego domu dla swoich ryb które wymieniliśmy w innym temacie czy postanowiłeś martwić się jedynie tym, że nie przybędzie Ci ich jeszcze więcej ?