Alee wy kłamiecie.Rozmawiałam z wieloma chodowcami i mówili jakie rybki są najlepsze do kuli.W odpowiedzi usłyszałam : Welonki!!!A podobno się nie nadają...eh ludzie...;|
Żal.pl to jest sadyzm trzymanie rybki w kuli bez naowitrzenia odopowiedniej temperatury i filtracji ;/ ciekawe jak ty byś się czuł w kuli i musiał bys żyć w swoich odchodach taka ryba traci zmysły nic nie widzi i nie ma nawet miejsca żeby popłwać.
Powiedz mi jeszcze, że to co widzisz na zdjęciu zamieszczonym przez ciebie podoba ci się. Już nie mówiąc o tym jak bardzo jest to dla ryb szkodliwe to wygląda to okropnie. Rybki wyglądają na zniekształcone, syf pływający po kuli z racji braku filtracji poza tym one nawet nie maja gdzie się ruszyć. Naprawdę bardzo atrakcyjny widok.
Zgadzam się z wami.Rybek nie powinno trzymać się w kuli.Przez kulę widzą włascicieli wieelkich.A do tego od pływania w kółko zwariują.Ciekawe jak czuli by się tacy ludzie jak Nicole, która ma zero dośdwiadczenia....
Acha no taak.Jeszcze jedno.Moja mama kiedyś miała 5 akwa.Pojemnośc była ogromna sadząc po rozmiarach. Miała w nim przez wiele lat bardzo dużo rybek.A teraz mam do was pytanie.Jaką rybkę na początek jak dla mnie wybrać.?Mam sporo czasu, na opiekowanie się.Słyszałam wiele mitów.Gdy spytałam sprzedawcy, czy rybka czasem powinna byc w akwa a nie w kuli (dobrze wiedzialam) Ona odpowiedziala mi, ze welonkę i bojownika trzymac w kulach...
"Jaką rybkę na początek jak dla mnie wybrać"
Powiedz jakie rybk Ci się podobają, ile litrów ma twoje akwarium, czy masz grzałkę i filtr?Chciałbyś mieć akwarium z roślinami, czy może z samymi korzeniami lub kamieniami?
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
No wiec najpierw myslałam o rybce.Akwa jeszcze nie mam ale zamierzam kupić w przyszłym tygodniu.Bardziej interesuje mnie akwa z roślinkami ;D.Podobają mi się welonki, bojowniki, RedOscar'y.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.08.2008, 17:48 {2} przez Queen.)
"odobają mi się welonki, bojowniki, RedOscar'y."
Welonki+roślinki to złe połączenie..tak samo jak redoscary(odmiana pawiokiej mam rozumieć)poza tym te 2-gie potrzebują 500l-ego zbiornika.Zostaje Ci bojownik.Kup akwarium 54l z pokrywą, filtr Fzn-1, grzałkę z termostatem 50w.Możesz bojownikowi kupić jeszcze 10 neonków i 5 otosków.Pamiętej,że akwarium musin dojrzeć
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.08.2008, 17:56 {2} przez strojter.)