• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

CO2 - wydajność, względy ekonomiczne, jak najkorzystniej/najtaniej?

(31.05.2015, 16:44)a591 napisał(a):  Proponuję gaz z bimbrowni zgromadzić w foliowym woreczku.Do tego woreczka włożyć końcówkę wezyka z regulatorem ,uszczelnic to i puśćic tak jak napowietrzanie.Oczywiście potrzebny bylby dodatkowy malutki filterek.Gdyby stężenie co2 bylo za duże z powodu malej precyzji regulatora mozna taki woreczek jak proponoeal kolega nadmuchac.Mamy wtedy co2 zadarmo.Co sądzicie o takim pomysle?

Puknij się w łeb i usuń konto...

Im dłużej jestem na tym forum tym większe moje przekonanie że to jakaś farsa,nieporozumienie a nie forum ....nie mam już sił a przyzwyczajenie i sentyment straciło sens .

Walczyc juz nie ma o co a co najważniejsze nie ma z kim, po za kilkoma wyjątkami co można policzyć na palcach na jędnej ręce a to nawet za dużo. Po prostu łapy opadają.

(31.05.2015, 22:15)edison napisał(a):  Im dłużej jestem na tym forum tym większe moje przekonanie że to jakaś farsa,nieporozumienie a nie forum ....nie mam już sił a przyzwyczajenie i sentyment straciło sens .

Walczyc juz nie ma o co a co najważniejsze nie ma z kim, po za kilkoma wyjątkami co można policzyć na palcach na jędnej ręce a to nawet za dużo. Po prostu łapy opadają.
Podpisuję się pod tym obiema rękami i
... nogami...

(31.05.2015, 22:15)edison napisał(a):  Im dłużej jestem na tym forum tym większe moje przekonanie że to jakaś farsa,nieporozumienie a nie forum ....nie mam już sił a przyzwyczajenie i sentyment straciło sens .

Już jakiś czas temu byłeś w 100% przekonany, że to forum to nieporozumienie więc czego jeszcze oczekiwałeś? Chciałeś się przekonać na 120%? Teraz już piszesz, że nawet przyzwyczajenie i sentyment które Cię tu trzymało straciło sens więc jest to równoznaczne z końcem Twojej przygody z AŚ czy też znowu za jakiś czas wyskoczysz z tekstami: "ale to forum jest takie czy srakie", "ale bzdury piszecie", itp?

Z tego co wiem to dwukrotnie przeprowadzałeś jakieś głupie akcje protestacyjne tylko, że każdy miał to w du... tzn. głębokim poważaniu to i tak tu siedziałeś. Uważasz się za taką ważną personę, że z Twojego powodu administracja (która w mojej opinii ma to forum gdzieś) nagle powoła 10 nowych moderatorów z prawdziwego zdarzenia aby zrobili tu porządek?

(31.05.2015, 16:44)a591 napisał(a):  Proponuję gaz z bimbrowni zgromadzić w foliowym woreczku.Do tego woreczka włożyć końcówkę wezyka z regulatorem ,uszczelnic to i puśćic tak jak napowietrzanie.Oczywiście potrzebny bylby dodatkowy malutki filterek.Gdyby stężenie co2 bylo za duże z powodu malej precyzji regulatora mozna taki woreczek jak proponoeal kolega nadmuchac.Mamy wtedy co2 zadarmo.Co sądzicie o takim pomysle?
Nie wiem co to za dziwna konstrukcja ani czemu ma służyć. Skąd się nagle z powodu obecności woreczka bierze darmowe CO2? Miałeś na myśli pompowanie tego płucami? Jeżeli tak to najpierw zobacz ile jest CO2 w wydychanym powietrzu. Nawet pomijając ten fakt to jak zebrany gaz wpuścić do akwarium? Siadać tyłkiem na tym woreczku żeby wytworzyć odpowiednie ciśnienie? Pomysł należy do skrajnie durnych.

Toczka właśnie przez takich ludzi jak Ty to forum jest na takim poziomie gdzie jest.

Napisz w końcu coś sensewnego o akwarystyce od siebie a nie tylko potrafisz oczerniać innych.

Ps. nie będziesz mi układał życia , będę chciał odejdę, nie zechce to troszke wam jeszcze pomarudze a tobie nic do tego. Masz jakiś problem z psychiką bo inaczej tego nie można wytłumaczyć. Bez odbioru.

(01.06.2015, 18:30)edison napisał(a):  Toczka właśnie przez takich ludzi jak Ty to forum jest na takim poziomie gdzie jest.

Napisz w końcu coś sensewnego o akwarystyce od siebie a nie tylko potrafisz oczerniać innych.

Ps. nie będziesz mi układał życia , będę chciał odejdę, nie zechce to troszke wam jeszcze pomarudze a tobie nic do tego. Masz jakiś problem z psychiką bo inaczej tego nie można wytłumaczyć. Bez odbioru.

Do akwarium wkladamy dwa filtry.Większy napowietrzający wodę w zbiorniku i drugi mniejszy działający na tej samej zasadzie tylko wdmuchujacy co2 pod rośliny

(01.06.2015, 18:30)edison napisał(a):  Toczka właśnie przez takich ludzi jak Ty to forum jest na takim poziomie gdzie jest.

To właśnie Ty gościu masz poważne problemy z psychiką. Wszystko straciło sens- nawet przyzwyczajenie które Cię tu trzymało ale i tak tu siedzisz. Nie ma to jak 50 razy gadać, że się odchodzi a robić co innego.

Przez pół roku kilka razy czytałem teksty typu: "oj przebrała się miarka- odchodzę", "nie, nie odchodzę bo wy tego chcecie" i tak wkoło. Nikt nigdy Ci pierwszy nie napisał, że masz się stąd zabierać. To zawsze Ty z tym tekstem wyskakiwałeś i liczyłeś, że ktoś Cię będzie błagał o pozostanie tutaj. Masz aż tak niską samoocenę, że szukasz sposobów na dowartościowanie siebie?

Ty za to nikogo nie oczerniasz. Naigrywasz się nawet z tych którzy piszą dokładnie to samo co Ty wcześniej. Faktycznie wiele warte są takie porady zwłaszcza jak się zestawi Twoje sprzeczne wypowiedzi z różnych for.

(01.06.2015, 18:52)a591 napisał(a):  Do akwarium wkladamy dwa filtry.Większy napowietrzający wodę w zbiorniku i drugi mniejszy działający na tej samej zasadzie tylko wdmuchujacy co2 pod rośliny
Nadal nie wiem co ma to do rzeczy pod kątem gromadzenia CO2, napełniania jakichś woreczków itede itepe. To co napisałeś poprzednio to jakaś bzdura na resorach.

Panowie, zawsze myslalem ze akwarysci to spokojni i zrownowazeni ludzie, ale jak widze to wy temu zaprzeczacie.

Co do CO2 to jest to tylko polsrodek i nie powinien byc uzywany w prawidlowo prowadzonym akwa.
Prostym przykladem, jest wypelnienie przestrzeni pod pokrywa praktycznie samym CO2. Powiedzcie mi co stanie sie wtedy z rybami labiryntowymi w takim akwa?
Jesli ma to byc zbiornik wylacznie z roslinami to spokojnie wystarcza napowietrzanie.
Zbyt duzo CO2 zakwasza wode.
Jesli ktos chce miec duzo roslin to musi niestety miec duzy zbiornik, bo zbyt duze zageszczenie roslin to to samo co zbyt duza obsada ryb.

Czyli po prostu wszyscy maja się przerzucić na akwaria LT czy tez może czegoś nie zrozumiałem?

To teraz głupoty piszę na każdym forum jakim jestem a tylko tutaj hejt na mnie bo piszę tak jak powinno być a nie inaczej ?

Skocz do: