• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pomocy! Nie znam się!

Tak sobie siedze i czytam te "dyskusje" i dochodzę do wniosku, że mój sąsiad nie jest człowiekiem bo jest karłem Smile

Pozdrawiam ZHO
www.akwa.aip.pl Prawdopodobnie najstarsza strona o rybkach po polsku. Mam 200 l Amazonia.
www.akwa.cba.pl Nowy projekt.

(13.01.2015, 21:31)zho napisał(a):  Tak sobie siedze i czytam te "dyskusje" i dochodzę do wniosku, że mój sąsiad nie jest człowiekiem bo jest karłem Smile

Ale co to za głupi przykład? Dyskusja powyżej nie jest o tym, że np. karaś to ryba a welon to ptak.

Te wasze porównania są bezsensu.

martaer i gitara takie akwa wystarczy

(13.01.2015, 19:12)martaer napisał(a):  Nie zgodzę się z tymi hekolitrami, wszędzie jest rozpisane najlepiej xxx dla danego gatunku.
Przejrzałam strony w języku ang. i fr. i tylko na polskich stronach jest wypisane Bóg wie co. przykład choćby dla teleskopa czarnego, najlepiej mu w 100 litrach, a już minimum to 78-80l. Jakoś poniżej nie ma wzmianki o 100litrach ani nawet o 72.

"Black Moor Goldfish - Quick Aquarium Care
Size of fish - inches: 4.0 inches (10.16 cm)
Minimum Tank Size: 10 gal (38 L)
Temperament: Peaceful
Aquarium Hardiness: Very Hardy
Temperature: 65.0 to 72.0° F (18.3 to 22.2° C)
Aquarist Experience Level: Beginner"

Jak już wspomniałam rybkę dostała moja córka, u mnie była tydzień w słoiku, a ile w tym słoiku była wczesniej, nie wiem, przypuszczam, ze z ok. tygodnia. O kuli nawet nie myślałam, jest akwarium, ryby wciąż żyją...
Krytyka była i będzie, bo od tego służą fora, zamiast porad można przeciez "wirtualnie zadeptać" człowieka, bo się nie zna, a powinien, skoro ma rybę... nie?

zadajesz pytanie, ktoś odpowiada

i co się dzieje dalej ?

z racji, że odpowiedź nie jest taka jaką byś chciała usłyszeć to jest bunt i udowadnianie, że odpowiadający nie mają racji, wynikało by z tego, że się znasz na tym a pytanie to zwykła prowokacja ...

więc jak to jest ?

200 l agassiza, otoski i rodostomusy
http://s2.ifotos.pl/img/Akwa-2Mjp_hhaahrr.jpg

Skocz do: