• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Akwarium zaokrąglone 5000cm3.

(25.03.2013, 10:47)oskar777 napisał(a):  
(25.03.2013, 09:32)KS_ARMANI napisał(a):  Na pewno nie zarobioną uczciwie. Pewnie jesteś jakimś gangsterem lub oszustem podatkowym. Bo powiedz mi kogo z normalnych zjadaczy chleba było by stać na takie cacko.
Podejrzanych typków z forum handlujących bezwstydnie jakimś zielskiem w shoutboxie (tych od muzyki reggae i sziszy) Big Grin

A jak, ciemne interesy pozwalają na zakup lub budowę najlepszego sprzętu.
Nie długo zabieram się za filtr 5-butelkowy ale to już technologia NASA i Was na to nie stać.

he he he Tongue

Ja jednak stawiam na filtry wiaderkowe. To jest przyszłość a nie tam taki ciemnogród jak butelki. W jednym wiaderku na pewno będzie węgiel bo mam tego w piwnicy całą stertęBig Grin Dodatkowo nie trzeba stosować CO2 bo węgla dla roślin będzie wystarczająco dużo.

Patrz ile możliwości. Możesz wszystkie rodzaje złoża zastosować

A tu masz działający projekt

Normalnie wykradłeś moje projekty. Muszę to jak najszybciej opatentować. Wiaderka mam takie od lepiku uwalone to przynajmniej nie będą przeciekać i korodować chociaż korozja też ma swoje zalety bo rdza dostarcza żelazo dla roślin. Same plusy. Dokładam starą beczkę od gnoju na 11 medium i zamykam temat filtracji. Także w d..e se wsadźcie te gotowe filtry a nie wyjeżdżajcie tu z tymi nazwami bo mieszacie tylko w głowach. A jak ktoś zły, że wydał 100zł to nie do mnie pretensjeBig Grin

A co będzie zasysać wodę? Pewnie popma od szamba?
A z CO2 bym nie rezygnował, przecież to tyle ciekawych trunków można przy okazji zrobić...

Big Grin

(25.03.2013, 17:06)marcin0714 napisał(a):  A co będzie zasysać wodę? Pewnie popma od szamba?
A z CO2 bym nie rezygnował, przecież to tyle ciekawych trunków można przy okazji zrobić...

Big Grin
Pompa od szamba jest za mała. Myślałem o pływającej motopompie strażackiej żeby uzyskać większą wydajność. Tylko, że ona zasysa wodę z powierzchni a nie z dna więc zapytam was "ekspertów" jak rozwiązać ten problemBig Grin W myśl ustawy o wychowaniu w trzeźwości będę jednak produkował ciasto do pizzy i odzyskiwał z tego gaz jeżeli już go polecasz. Jak widać alkohol nie każdemu służy więc to będzie lepsze rozwiązanieBig Grin

No to będziesz miał skimmer Tongue

Skimmer skimmerem ale wtedy będzie musiała być jeszcze dodatkowa pompa głębinowaBig Grin W końcu 30cm głębokości to już nie żarty...

Takie macie technologie i bieda piszczy? Big Grin Gdybym to ja wymyślił to już milionerem bym był i zapewne stało by akwa 10000cm3.

Skocz do: