30.12.2012, 15:03
(30.12.2012, 14:39)krzysztof903 napisał(a): jak ktoś nie umie myśleć logicznie z praktyką to ma taki problem....Pier**lisz aż żal. Co tu skomplikowanego? 25l w 10 sekund to właśnie 9000l/h a filtr którym się posiłkujesz ma deklarowaną wydajność dla samej pompy 650l/h. Niczego w praktyce nie sprawdzałeś skoro takie wyniki Ci wychodzą więc po co kłamiesz? Ktokolwiek kto to przeczyta to stwierdzi kto ma rację bo w tej chwili chcesz chyba ze wszystkich idiotów zrobić byleby udowodnić coś co jest całkowitą bzdurą.
matematyka nie jest nauka sztywną i nie trzymie sie zawsze prostych reguł. ty nie umiesz obliczyć NORMALNIE możliwości, tylko dajesz sztywne reguły, które nie zawsze dają prawdę. Ty obliczyłeś jak objętość stałą dla ciągłej pracy, ale nie uwzględniłeś zmiennej, wysokość podnoszenia słupa wody itp.
Potwierdziłeś że życie mówi prawde... wykształcenie teoretyczne nie daje umiejętności praktycznej.
Zacznij myśleć rozsądnie, bo nie powiększyłem pompy magią, przepływ jest oryginalny jaki był, bo w tej chwili to widzę że w magika sie bawisz i próbujesz mi to udowodnić. Szkoda moich słów, bo to bez sensu. próbuj działać w praktyce nie w teorii, gdyż praktyka tworzy teorię nie odwrotnie. Praktyka nie zawsze idzie w parze z teorią.

Co mają na celu Twoje wywody? Przy obliczaniu przepływu przy pomocy czasu napełniania akwarium nie potrzeba żadnej wyższej matematyki bo są to podstawowe, proste działania ze szkoły podstawowej. A twoje wyniki jednoznacznie wskazują, że zmyślasz z tym całym doświadczeniem i wcale go nie robiłeś. Co Ci daje upieranie się do tego stopnia skoro ktokolwiek kto umie liczyć może sobie sprawdzić, że ściemniasz. Wszyscy producenci podają właśnie wydajność dla samej pompy a Tobie udało się ją jakoś cudownie zwiększyć. Proponuję Ci 1000zł w zamian za wizytę na której pokażesz jak pompką od MidiKani napełniasz 25l akwarium w 10 sekund. Albo nawet uczciwy film nagraj i mi prześlij wraz z danymi do przelewu