• 6 Głosów - 3.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[98l start] Nowa odsłona spore zmiany!

Dzicz nie ma co...Big Grin czas chyba na przycinkę, dlaczego lewa strona taka pusta masz zamiar coś tam wsadzić?

(08.09.2012, 22:40)KORNEL napisał(a):  Dzicz nie ma co...Big Grin czas chyba na przycinkę, dlaczego lewa strona taka pusta masz zamiar coś tam wsadzić?

No właśnie nie za bardzo mam pomysł na to co tam umieścić. Jest tam bardzo mało światła i niewiele roślin tam przetrwa.

A te kryptokoryny co masz z przodu.?? Rozdziel kilka sadzonek i gotowe.

(09.09.2012, 13:45)KORNEL napisał(a):  A te kryptokoryny co masz z przodu.?? Rozdziel kilka sadzonek i gotowe.

I nad tym myślałem ale chyba nie będę rozdzielał że względu na ziemie ogrodową pod żwirkiem. Tylko kupię jakiś duży gatunek za parę złotych w zoologu.

Na kosiarki to chyba troche malo miejsca, a o ile mi sie nie przywidzialo , to widze tam 2 ;D

(09.09.2012, 14:13)Akwarystyka napisał(a):  Na kosiarki to chyba troche malo miejsca, a o ile mi sie nie przywidzialo , to widze tam 2 ;D

Tak są ale na razie młode. Kupiłem je tymczasowo na glony.

Nadeszły spore zmiany ponieważ moje akwarium przekształciło swój charakter low tech na powiedzmy m-t. Dlaczego? Przede wszystkim rozbudowałem oświetlenie dokładając jeszcze jeszcze jedną świetlówkę t5 24w (mam teraz 3xt5 24w 6500k), oprócz tego nawożę symfonią złota, podaje easy carbo i CO2 własnej produkcji.Moje plany na rozwój zbiornika to posadzenie MICRANTHEMUM UMBROSUM które pocztą przyjdzie prawdopodobnie jutro
(zakupiłem 50 szt) i przeniesienie ludwigi w miejsce pomiędzy nadwódkami, a rotaliami co już częściowo wykonałem oraz na ich miejsce wprowadzenie jakiejś roślinki 2 planowej (może jakiś lotos???)
Przepraszam za jakość zdjęcia,a le zostało wykonane telefonem.

Załączone pliki Miniatury

Sympatycznie, ale czemu brzanki z barwniakami?

Channidae-Wasze ryby są dla moich pokarmem

Moje filmy

A czemu nie? Barwniaki to silne pielęgnice które doskonale są w stanie poradzić sobie z brzankami które nie przepadają za towarzystwem innych gatunków. Inne gatunki cierpią jeśli maja długie weloniaste płetwy i są niewielkie. Natomiast barwniaki doskonale radzą sobie z takim właśnie nietolerancyjnym charakterem brzanek.

Aktualizacja po małej przycince i dodaniu trawnika.

Proszę o opinie i porady.

Załączone pliki Miniatury

Skocz do: