2
Jest to Sagittaria subulata. Rzeczywiście nie rośnie ona duża. Nadaje się na I plan.
Pozdrawiam, Bartek.
54L - OGÓLNE.
2
Witajcie po dłuższej przerwie.
Od ostatniego czasu sporo się zmieniło w moim akwarium. W lipcu zmieniłem stary, pstrokaty żwir na bazalt. Odwiedziłem też okolice kamieniołomu serpentynitu niedaleko Jordanowa Śląskiego (Nasławice) i znalazłem kilka ciekawych skałek. Wybrałem najładniejsze i wsadziłem je do baniaka. Pozbyłem się jednocześnie korzenia i mchu. W mchu osadzało się dużo resztek z pokarmu i ciężko to było ogarnąć. Po drugie rosły na nim krasnorosty, a regulacja wydajności filtrów dużo nie dała. Teraz już jest o wiele, wiele lepiej.
W tym tygodniu kupiłem 3 gatunki roślin i posadziłem po bokach. Chcę jeszcze zdobyć jakiegoś rogatka, aby zapełnić środek, ale wszystko w swoim czasie.
Oto efekty po lipcowej i wrześniowej zmianie:
Pozdrawiam, Bartek.
54L - OGÓLNE.
21
Półmrok w akwarium na pierwszym zdjeciu daje fanjny efekt.
A skałki po prawej suuper.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.09.2012, 22:51 {2} przez
Filip_ooo.)
28
no no no, bardzo mi się podoba, baniak ma swój urok
10
I to jest to co chcę mniej więcej osiągnąć w moim nowym zbiorniczku. R E W E L A C J A !
Channidae-Wasze ryby są dla moich pokarmem
Moje filmy
2
Dzięki za oceny. Ja jednak czuję jakiś niedosyt i coś bym tam jeszcze dodał. Może rogatka albo nurzańca z wąskimi liśćmi. Od października będę codziennie we Wrocławiu to może znajdę jakieś tanie sadzonki.
Pozdrawiam, Bartek.
54L - OGÓLNE.