• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[25l] docelowo krewetkarium "iwagumi"

(15.04.2012, 10:49)Krewetka. napisał(a):  Chodzi mi o siatkę, którą przytwierdzam mchy.

Dzięki za linki do sklepów, może niedługo zamówię małego heńka, bo właśnie będę robić bimbrownię-myślałam, że to o wiele trudniejsze i bardziej skomplikowanie Smile.

W najbliższym czasie zamierzam:
Kupić kulki pod podłoże
Zrobić bimbrownię
Kupić jakiś nawóz (zastanawiam się jaki)

No i oświetlenie też nie jest złe, a może jak uzbieram więcej pieniędzy dokupię drugą lampę 8W Smile.
uważaj z tymi nawozami, zwłaszcza przy startującym zbiorniku, żeby się nie nabawić inwazji glonów, spokojnie wystarczy sama bimbrownia, nie kupuj innych nawozów chyba, że wolisz zamiast tej bimbrowni easy carbo w płynie, kulki przynajmniej podobnie jak inne nawozy odpuść
Co do siatki to nie wyjmuj jej, czekaj aż mchy ją całkowicie porosną, w niczym ona nie przeszkadza, tylko ją dopasuj-przytnij z prawej strony, niech będzie na samych kamieniach bo sporo jej wystaje Wink

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

A czy takie krewetkarium jest kosztowne? I czy krewetki szybko się rozmnażają?

Sorry, że nie na temat, ale zastanawiam się nad zakupieniem kilku okazów do mojego akwa 23l Big Grin

zestaw shrimp set 30l to ok 130zł, krewetki RC rozmnażają się zazwyczaj chętnie

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

zmień ten czarny bazalt na np. ciemny piasek póki jeszcze możesz. Bazalt nic dobrego nie wróży.

(02.05.2012, 16:31)Oman napisał(a):  zmień ten czarny bazalt na np. ciemny piasek póki jeszcze możesz. Bazalt nic dobrego nie wróży.
No chyba na odwrót. Miałam piasek i go wywaliłam, bo woda była od niego cały czas mętna. Po drugie w piasku rośliny w ogóle nie rosną, nie mają tam tlenu i gniją. Nie znasz się to się nie wypowiadaj Wink.

(10.06.2012, 12:17)Krewetka. napisał(a):  No chyba na odwrót. Miałam piasek i go wywaliłam, bo woda była od niego cały czas mętna. Po drugie w piasku rośliny w ogóle nie rosną, nie mają tam tlenu i gniją. Nie znasz się to się nie wypowiadaj Wink.
Piszesz o jakimś innym piasku. Może nad morzem mieszkasz? Wink

(01.05.2012, 18:05)Portia napisał(a):  A czy takie krewetkarium jest kosztowne? I czy krewetki szybko się rozmnażają?

Sorry, że nie na temat, ale zastanawiam się nad zakupieniem kilku okazów do mojego akwa 23l Big Grin

Co Ty pie*rzysz? Kiedy do Ciebie trafi że masz akwa 12l?

Sorry za off top. Tongue

A co do Twojego krewetkarium - mech zanim się rozrośnie to miną wieki, nurzaniec w ogóle do tego krewetkarium nie pasuje, żwirek też za gruby a gałęzatki rozpłaszcz i przyczep do podłoża, brakuje teżjakichś dekoracji. Mały heniek się raczej nie ukorzeni w tym podłożu

60l brzankarium KLIK
112l ogólne Klik Przeszłość.
www.akwarystyka-miedziowa.pl

(15.04.2012, 12:16)asz32 napisał(a):  uważaj z tymi nawozami, zwłaszcza przy startującym zbiorniku, żeby się nie nabawić inwazji glonów, spokojnie wystarczy sama bimbrownia, nie kupuj innych nawozów chyba, że wolisz zamiast tej bimbrowni easy carbo w płynie, kulki przynajmniej podobnie jak inne nawozy odpuść
Twoje teksty są nieczytelne, a rady... Wyssane z palca, pleciesz 3 po 3. Po co tu bimbrownia? Po co tu Easy Carbo? Po co wogóle podawać dwutlenek czy węgiel, jeśli nie podaje się pierwiastków?

(14.04.2012, 16:13)Krewetka. napisał(a):  
(10.04.2012, 16:14)Saletra napisał(a):  Masz CO2, nawozy? , bez tego ani rusz z takim akwarium jak na zdjęciu.
Nawozy planuję kupić, ale tak jak pisałam-rośliny to same mchy, więc jedynie chodzi o ułożenie i ilość.

Wiem, że już nigdy nie kupię roślin na allegro...
W opisie "Opakowanie 8x6cm". Była to zwykła, plastikowa torebeczka z śmieszną ilością mchu.
Na te rośliny, które widzicie na zdjęciu poniżej wydałam 60zł (bez wysyłki).
(zdjęcie słabej jakości, bo robione telefonem, nie oddaje rzeczywistszy uroku)

A nurzaniec za 7zł w tragicznym stanie. Tak samo jak jeden z mchów-brązowy...
Nie wiem czy można podać nick z allegro, najwyżej usuną- rybka22l2

dlatego korzysta się własciwie na każdym forum z opcji kupię,sprzedam,oddam aby nie pasć ofiarą niedoczytania lub niewiedzy .a to drugie jest częstszym przypadkiem.

(10.06.2012, 13:01)kroni napisał(a):  dlatego korzysta się własciwie na każdym forum z opcji kupię,sprzedam,oddam aby nie pasć ofiarą niedoczytania lub niewiedzy .a to drugie jest częstszym przypadkiem.
Chyba to pierwsze czyli niedoczytania Smile
Przecież ta rybka ma mnogo negatywów. Od razu bym sobie darował zakupy u tego użytkownika. Oszust na pierwszy rzut oka. Na przyszłość sprawdzaj opinie nim coś od kogoś kupisz. za 60 zł można kupić wiadro roślin jak się postara i poszuka.
Za taki zestaw 10 zł bym się wstydził wziąć Smile

Skocz do: