21.03.2012, 23:01
Mam problem . Małe Crystale padają.. Krewetkarium ma ok 2 miesiecy(1x CB SS, 3x CB A, 4xCR B,A). Krewety maja sie bardzo dobrze.. regularnie obserwuje wylinki.. tylko te maluchy.. Samica juz 2 raz nosila jajeczka, 2 raz pojawily sie male krewetki i po okolo tygodniu zaczynało ich ubywac;/ Duzo mchow mam w akwa.. korzen.. zadbalem o liscie ketapangu.. szyszki olchy.. Parametry wody sa bardzo dobre - KH - 2 ; GH - 5 ; pH - 6,2 - 6,4 ; temp wody okolo 23 st. C
Jakieś sugestie?
Moze maluchy nie docierają do pokarmu?
-jak i czym proponujecie karmic?
Moze temp. wody zbyt niska/wysoka?
Ogolnie prosze o porady zwiazane z wychowywaniem maluchow od samego wyklucia...
Cos musi byc nie tak, tylko nie potrafie dojsc do tego co... Licze na Wasza pomoc
aha.. w akwarium pojawiaja sie glony.. zielone nitki i pedzelki male.. jest tego znikoma ilosc no ale jest.. moze jest to istotne?
no i zaobserwowalem tez male robale.. (mały biały wąż) - wylowilem.. i wszucilem do duzego akwa gdzie ze smakiem pożarły je ryby!;p
Jakieś sugestie?
Moze maluchy nie docierają do pokarmu?
-jak i czym proponujecie karmic?
Moze temp. wody zbyt niska/wysoka?
Ogolnie prosze o porady zwiazane z wychowywaniem maluchow od samego wyklucia...
Cos musi byc nie tak, tylko nie potrafie dojsc do tego co... Licze na Wasza pomoc

aha.. w akwarium pojawiaja sie glony.. zielone nitki i pedzelki male.. jest tego znikoma ilosc no ale jest.. moze jest to istotne?
no i zaobserwowalem tez male robale.. (mały biały wąż) - wylowilem.. i wszucilem do duzego akwa gdzie ze smakiem pożarły je ryby!;p

) i dowiedziałam się, że mogą atakować poza kreweciami ryby i ikrę