Sonda: Czy rozmnożyleś/łaś kiedyś bojownika syjamskiego?
tak
nie
    Wyniki sondy

• 7 Głosów - 3.71 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rozmnażanie Bojowników

Sol no to pojechałaś z tematem, sama czytałam z wielkim zaciekawieniem, bardzo pomocny art., pozdrawiam

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Czytałem Sol , nic nie rozumiem , za dużo skomplikowanych wyrazów, po prostu skrzyżuje 2 ładne i się zobaczy co wyjdzie Smile

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

Ash32 - dziękuję. Po prostu irytował mnie fakt, że temat ma prawie 50 stron i w sumie żadnych konkretnych informacji w nim.

Saletra - brzmi rozsądnie. Przede wszystkim nie znając rodowodu swoich bojowników, nie wiesz jaka genetyka tam się namieszała i jakie kolory są ukryte w ich krwi. Dlatego podzielam Twoj tok myślenia Wink Powodzenia!

www.happybettas.com - moj blog (ang)
Galeria Bojków -> klik

(17.03.2012, 13:07)Sol napisał(a):  Saletra - brzmi rozsądnie. Przede wszystkim nie znając rodowodu swoich bojowników, nie wiesz jaka genetyka tam się namieszała i jakie kolory są ukryte w ich krwi. Dlatego podzielam Twoj tok myślenia Wink Powodzenia!

Hmmm... Ja bym raczej powiedział "Mów do du*y, to cie os*a" Smile

(17.03.2012, 13:14)Kaef napisał(a):  
(17.03.2012, 13:07)Sol napisał(a):  Saletra - brzmi rozsądnie. Przede wszystkim nie znając rodowodu swoich bojowników, nie wiesz jaka genetyka tam się namieszała i jakie kolory są ukryte w ich krwi. Dlatego podzielam Twoj tok myślenia Wink Powodzenia!

Hmmm... Ja bym raczej powiedział "Mów do du*y, to cie os*a" Smile
buhahaa to pojechałeś Big Grin padłam Smile (sorka za taki post, ale musiałam to skomentować)

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Kupiłem Samca bojownika, Veil-Tail , później wrzuce fotki , o wiele inne zachowanie niż Wacław, Samica nie jest nim zainteresowana , lecz to kwestia czasu, oboje to VT. więc młode wyjdą ładne Wink. Niewiem czy powinienem się cieszyć czy płakać ,ale Wacław po prostu nie chciał tej samicy, miał już swoją -Klare, w ogólnym robi gniazdo i się do siebie zalecają, ale fart....

240l :
Thorichthys meeki 1+1
37,5l :

(17.03.2012, 15:14)Saletra napisał(a):  Kupiłem Samca bojownika, Veil-Tail , później wrzuce fotki , o wiele inne zachowanie niż Wacław, Samica nie jest nim zainteresowana , lecz to kwestia czasu, oboje to VT. więc młode wyjdą ładne Wink. Niewiem czy powinienem się cieszyć czy płakać ,ale Wacław po prostu nie chciał tej samicy, miał już swoją -Klare, w ogólnym robi gniazdo i się do siebie zalecają, ale fart....

Tak to juz z nimi jest, muszą się dobrać charakterki - czasami z tarła nic nie wychodzi z daną parą, a z innymi osobnikami może wyjść idealnie.

PS. Czekam na fotki Smile

Galeria Bojków -> klik

A co zrobisz później z narybkiem? W czym będziesz trzymał młode? W kubkach?

Młode będę trzymał w puszkach po śledziach 10sztuk na puszkę Smile
Białą zmieniłem na Klare, która od początku chce się trzeć,wszystkie zachowania są prawdłowe, prócz budowy gniazda,nie robi jeszcze, oddzieliłem od niego samice która ma już pionowe paski i czekam, może jak będzie sam to coś wybuduje. Miałem do wyboru 3, trudny wybór, ale wybrałem takiego jaki najbardziej przemawiał do mnie (wielkość,kolor,zachowanie)
Zdjęcia będą,ale ja Filip wróci do ogólniaka, teraz światło jest za słabe i wyjdzie okropnie ;P

240l :
Thorichthys meeki 1+1
37,5l :

Saletra,
przypominam, że dla najlepszego tarła należy przygorować rybcie na przynajmniej tydzień przed planowanym - dawać im dobre jedzonko, unikać stresu i tak dalej. Przekonywanie świeżo co nabytego samca do tarła to zły pomysł - nie wiesz ile stresu przeżył przed kupnem, jak był żywiony... Daj mu tydzień, dwa na zaaklimatyzowanie się, zanim zapoznasz go z samiczką.

Galeria Bojków -> klik

Skocz do: