• 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Karmienie bojowników

Ja polecam wodzień, ochotkę oraz suchy pokarm na zmianę np. Tropical wielowitaminowy

Ja polecam żywy wodzień chętnie je jedzą oraz suchy pokarm z TROPICAL'A SUPERVIT MINI GRANULAt (granulat zwykły wypluwają- jest niby przeznaczony dla nich)...

Polecam dla bojowników kilka pokarmów, o mrożonkach wszyscy już wiedzą ale ponad to stosuję pokarmy i preparaty dla bojowników z firmy AZOO BETTA CUISINE i AZOO GUARD. Jest to pokarm specjalnie przeznaczony dla bojownika i preparat dla bojowników z wyciągiem z migdałów - do wody. Dobrze go jedzą a preparat poprawia ogólnie wodę coś jak ketapang w SA. Karmię też dla urozmaicenia pokarmami liofilizowanymi (nie suszonymi). O liofilizacji można poczytać. Np. liofilizowana artemia i ochotka to bardzo dobry pokarm aczkolwiek musi być dobrej jakości, wcześniej zalewam wodą i chwilę namaczam w kubeczku po lekach, wyciskam palcem drobiny powietrza wówczas tonie i jedzą bez problemu jak mrożonki. Grunt to urozmaicać dietę. Te dokładnie pokarmy mam przetestowane i sprawdzone http://www.akwarystyczny24.pl/advanced_s...button.y=0

Witam
mam bojownika syjamskiego, karmie go żywym pokarmem (czerwone robaki)
jak tylko je widzi to dosłownie je połyka jeden za drugim, mam wrażenie ze moglby je jesc az by pekł z przejedzenia, do tej pory dostawał dwa razy dziennie po kilka, lecz nie wiem czy to za duzo czy za mało,
pytanie jest takie, ile razy dziennie i po ile robaczków mu sypac tak aby był zadowolony?

z gory dziekuke

odstaw je zupełnie, nie są zdrowe i bardzo tuczą, nie jest to dobry pokarm- to ochotka zapewne i spowoduje za jakiś czas otyłość u Twojego Bojka albo przywlecze jakieś świństwo, możesz podawać dafnię i gotowe już pokarmy dla Bojowników

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Odstawie je, zamiast nich moze byc to ?
i na ile wystarczy mu taka paczuszka

Tropical Betta

http://www.zoologiczny.sklep.pl/Tropical...53___11667

O ile ochotkę masz z mrożonki, to jej nie wyrzucaj. Podawaj raz w tygodniu w skromnej ilości. Nie karm ryby jednym rodzajem pokarmu, urozmaić jej trochę dietkę tak dla zdrowotności. Możesz kupić kilka rodzajów płatków (poza roślinnymi) coś suszonego (dafnia), do tego możesz zainwestować w jeszcze jakieś mrożonki (cyklp, artemia, wodzień). To na ile wystarczy nie ma znaczenia, żadnej rybie na zdrowie nie wyjdzie jednostajna dieta.

Niestety robaczki sa żywe

(12.03.2012, 11:59)Mioduch napisał(a):  Odstawie je, zamiast nich moze byc to ?
i na ile wystarczy mu taka paczuszka

Tropical Betta

http://www.zoologiczny.sklep.pl/Tropical...53___11667
mój Bojownik za tym pokarmem akurat szaleje Smile to opakowanie starczy mu na długo, ale urozmaicaj mu dietę, możesz kupić też granulat dla bojownika, dafnię i zwykłe płatki, groszek parzony też zje

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

dobrze słyszec Smile
to kupie go w najblizszym czasie, bo naklad wydadków sie zrobił ;p

Skocz do: