6
Ja polecam wodzień, ochotkę oraz suchy pokarm na zmianę np. Tropical wielowitaminowy
7
Ja polecam żywy wodzień chętnie je jedzą oraz suchy pokarm z TROPICAL'A SUPERVIT MINI GRANULAt (granulat zwykły wypluwają- jest niby przeznaczony dla nich)...
1
Polecam dla bojowników kilka pokarmów, o mrożonkach wszyscy już wiedzą ale ponad to stosuję pokarmy i preparaty dla bojowników z firmy AZOO BETTA CUISINE i AZOO GUARD. Jest to pokarm specjalnie przeznaczony dla bojownika i preparat dla bojowników z wyciągiem z migdałów - do wody. Dobrze go jedzą a preparat poprawia ogólnie wodę coś jak ketapang w SA. Karmię też dla urozmaicenia pokarmami liofilizowanymi (nie suszonymi). O liofilizacji można poczytać. Np. liofilizowana artemia i ochotka to bardzo dobry pokarm aczkolwiek musi być dobrej jakości, wcześniej zalewam wodą i chwilę namaczam w kubeczku po lekach, wyciskam palcem drobiny powietrza wówczas tonie i jedzą bez problemu jak mrożonki. Grunt to urozmaicać dietę. Te dokładnie pokarmy mam przetestowane i sprawdzone
http://www.akwarystyczny24.pl/advanced_s...button.y=0
27
Witam
mam bojownika syjamskiego, karmie go żywym pokarmem (czerwone robaki)
jak tylko je widzi to dosłownie je połyka jeden za drugim, mam wrażenie ze moglby je jesc az by pekł z przejedzenia, do tej pory dostawał dwa razy dziennie po kilka, lecz nie wiem czy to za duzo czy za mało,
pytanie jest takie, ile razy dziennie i po ile robaczków mu sypac tak aby był zadowolony?
z gory dziekuke
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.03.2012, 16:33 {2} przez
Mioduch.)
28
odstaw je zupełnie, nie są zdrowe i bardzo tuczą, nie jest to dobry pokarm- to ochotka zapewne i spowoduje za jakiś czas otyłość u Twojego Bojka albo przywlecze jakieś świństwo, możesz podawać dafnię i gotowe już pokarmy dla Bojowników
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.03.2012, 00:17 {2} przez
asz32.)
27
Odstawie je, zamiast nich moze byc to ?
i na ile wystarczy mu taka paczuszka
Tropical Betta
http://www.zoologiczny.sklep.pl/Tropical...53___11667
15
O ile ochotkę masz z mrożonki, to jej nie wyrzucaj. Podawaj raz w tygodniu w skromnej ilości. Nie karm ryby jednym rodzajem pokarmu, urozmaić jej trochę dietkę tak dla zdrowotności. Możesz kupić kilka rodzajów płatków (poza roślinnymi) coś suszonego (dafnia), do tego możesz zainwestować w jeszcze jakieś mrożonki (cyklp, artemia, wodzień). To na ile wystarczy nie ma znaczenia, żadnej rybie na zdrowie nie wyjdzie jednostajna dieta.
27
Niestety robaczki sa żywe
28
(12.03.2012, 11:59)Mioduch napisał(a): Odstawie je, zamiast nich moze byc to ?
i na ile wystarczy mu taka paczuszka
Tropical Betta
http://www.zoologiczny.sklep.pl/Tropical...53___11667
mój Bojownik za tym pokarmem akurat szaleje

to opakowanie starczy mu na długo, ale urozmaicaj mu dietę, możesz kupić też granulat dla bojownika, dafnię i zwykłe płatki, groszek parzony też zje
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.03.2012, 00:17 {2} przez
asz32.)
27
dobrze słyszec

to kupie go w najblizszym czasie, bo naklad wydadków sie zrobił ;p