• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

CO2 - wydajność, względy ekonomiczne, jak najkorzystniej/najtaniej?

Witam wszystkich Smile

Mam akwarium 300l, roslinki niby rosna ale slabo, myslalem zeby zalozyc CO2... Oswietlenie mam 2x 30 W aqua glo. Jest w ogole sens zakladania CO2 ??

Z gory dziekuje za odpowiedzi Smile pozdrawiam

300l :)

Ło kurde za szalałeś z tym światłem , nie ma sensu zakładania CO2 bo się nie rozpuści min 4x39W albo 4x54W

(19.01.2012, 16:10)Radzioo napisał(a):  Ło kurde za szalałeś z tym światłem , nie ma sensu zakładania CO2 bo się nie rozpuści min 4x39W albo 4x54W

Dlaczego ma się nie rozpuścić? Rozpuści się tylko będzie niedostatecznie wykorzystane. 4x 39 wystarczy

mam miejsce tylko na dwie swietlowki niestety :/ no to najpierw kupie mocniejsze swietlowki a pozniej pomysle co dalej. Dzieki za pomoc.

I już masz cztery ;; ] http://allegro.pl/zestaw-t5-2x39w-philip...42173.html

ooo dzieki wielkie !!!
o takim czyms wlasnie myslalem tylko chcialem cos takiego samemu zrobic.
Tzn wszystko osobno kupic... w przyszlym tyg raczej to kupie bo teraz kasy nie mam :/ jeszcze raz dzieki Smile pozdro

tylko sie tak zastanawiam czy te dwie lampy mi sie zmieszcza w pokrywe:/
wymiary ma ona 120x50 i za duzo miejsca juz w niej nie ma :/

Mam butlę 6 kg od 3 miesięcy,prawie nic nie ubyło.

Witam. Może nie na temat ale dla jednego pytania nie będę zakładał nowego tematu. Czy to normalne że bez CO2 rośliny bąbelkują ? Wczoraj świeciłem 2 godzinki krócej więc mogło być trochę CO2 więcej w wodzie. Dziś zrobiłem podmiankę i lekką przycinkę i z przyciętych łodyg wypływały bąbelki i z liści Kryptokoryn też się wydobywały bąbelki, pierwszy raz coś takiego widziałem u siebie i mnie to trochę dziwi..

witam a ja mam takie pytanie, zrobilem dzis pierwszy raz bimbrownie, do akwarium idzie rurka a na koncu zamontowalem i skierowalem w dół maly okragly pojemniczek cos takiego jak miarka do nawozow czy lekow. i teraz pytanie bo zbieraja mi sie pęcherzyki w tym zbiorniczku a potem co kilkanasie sekund jak sie zbierze ich duzo ucieka do gory jeden duzy. czy tak powinno byc?

Skocz do: