• 20 Głosów - 4.3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

<<<<<<<< CO TO JEST ZA RYBA? >>>>>>>> Zidentyfikuj gatunek ryby w tym temacie.

(13.01.2012, 15:13)kahim napisał(a):  tam w jakimś odcinku podobno gupiki żyją cały rok w rzeczce Smile )

W Polsce kilka jest takich zbiorników i rzek z gupikami, żyją w nich od lat. Oczywiście wszystko przez "odpowiedzialnych" pseudoakwarystow.

Witam. Mam 4 Molinezje, każda inna. Pomóżcie rozpoznać ich płeć i gatunek. Dodaje fotki

Załączone pliki Miniatury

Ile miesięcy mają te Molinezje?

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Masz 3 Molinezja zaglopletwa,w tym dwie samice i zolty samiec,biala samiec Molinezja ostrousta.

(17.01.2012, 13:14)Malutki napisał(a):  Ile miesięcy mają te Molinezje?

Biała i czarną mam od 3 miesięcy a szarą i żółtą kupiłam tydzień temu, nie wiem ile mają dokładnie :/

Witam

To mój pierwszy post na tym forum. Mam nadzieje ze nie ostatni mam pytanie i prośbę o pomoc w ustaleniu co to za ryba. Rybkę dostałem jako pokarm dla mojego kraba. Zauważyłem ze mój krab dziwnie podchodzi do tej ryby (wręcz się jej boi). Dlatego proszę o ustalenie co to za ryba.

Z góry dziękuje i pozdrawiam. Smile

Linki do zdjęć tajemniczej ryby...

fotki

Ostrzeżenie(FORUM WARNING SYSTEM):
10% = Temat dołączony we właściwe miejsce
100%=ban

Jak dla mnie to Pangio Oblonga, porównaj swój okaz ze zdjęciami z Google.

Pozdrawiam
Rafał

tak dziekuje wszystko wygladana to ze to wlasnie ta ryba tylko malo informacji jest na jej temat. Ciekaw jestem czy krab nie bedize sie mocno stresowal jej obecnoscia, gdyz przygotowywuje sie do wylinki

Wiecie co to za glonojad ? Łepek jest żółty i wzdłuż ciała pas coś jak otosek .Jest bardzo ruchliwy i spory ponad 10cm

(12.02.2012, 10:04)jpol68 napisał(a):  Wiecie co to za glonojad ? Łepek jest żółty i wzdłuż ciała pas coś jak otosek .Jest bardzo ruchliwy i spory ponad 10cm
Glonojad syjamski. Miałem przyjemność kiedyś trzymać tą rybę. Wyjątkowo wredna i złośliwa ryba. Potrafi się przysysać do innych ryb.

Skocz do: